Betaal via Ideal, Paypal of Bancontact

Gratis Verzending In NL Boven 250,-

Hoe vaak scrubben om bruin te worden?

Hoe vaak scrubben om bruin te worden?

De zomermaanden, heerlijke temperaturen, verfrissende drankjes en natuurlijk bruinen in de zon. We zien er allemaal op ons best uit met de dosis vitamine D die de zon ons geeft. Bruin worden gaat niet voor iedereen even snel en sommige mensen hebben er een zetje in de rug voor nodig. Een goede manier om sneller bruin te worden is door te scrubben. In deze blog lees je alles over hoe vaak je moet scrubben om bruin te worden.

Waarom scrubben om bruin te worden?

Scrubben kan ervoor zorgen dat je sneller bruin wordt, maar waardoor komt dit eigenlijk? Het is geen geheim dat scrubben oude huidcellen verwijdert. Vaak wordt gedacht dit betekent dat je de bruine kleur van je lichaam afschrobt. Je scrubt immers de bruine huid weg toch? Dit is echter niet zo. In werkelijkheid zorgt scrubben er juist voor dat je niet alleen sneller bruiner wordt, maar ook nog eens dat de bruine kleur langer blijft zitten! Zo geniet je ook in de koude herfstmaanden nog van je zongebruinde gloed. Dit komt doordat scrubben je pigmentcellen niet aantast en dit zijn juist de cellen die zorgen voor je bruine huid. Wanneer je de bovenste, dode cellen verwijdert hebben je pigmentcellen juist meer ruimte om te werken. Hierdoor word je sneller en egaler bruin.

Hoe vaak moet je scrubben?

Hoe vaak je moet scrubben verschilt per persoon en per huidtype. Maar het wordt aangeraden om zo’n twee tot drie keer per week te scrubben, vooral in de zomer. Je huid is dan droger en kan die verzorging goed gebruiken. Ook helpt het natuurlijk bij het zonnen. Om het beste effect te krijgen, is het wel belangrijk dat je niet pas in de zomer begint met scrubben. Probeer het scrubben in je wekelijkste routine op te nemen en dus twee keer per week een vast moment te plannen dat je, je lichaam scrubt. Je zult merken dat je een stuk sneller bruin wordt in de zomer! Daarnaast zorgt het ook nog eens voor een zijdezachte huid.

Wanneer het beste scrubben?

Je moet dus zo’n twee tot drie keer per week scrubben om bruin te worden. Maar niet alleen de hoeveelheid, maar ook het moment waarop je scrubt is belangrijk. Als je bijvoorbeeld drie keer per week scrubt, maar dit telkens na het zonnen doet heeft het weinig zien. Je huid is namelijk extra gevoelig na een dagje aan de volle zon te zijn blootgesteld. Het is dus niet zo handig om dan daarna er met zoutkorrels overheen te wrijven. Het werkt het beste wanneer je de dode huidcellen verwijdert voor je de zon ingaat, zodat de pigmentcellen beter en sneller werken. Het beste moment om te scrubben is daarom in de ochtend voor je naar buiten gaat. Scrub ook niet drie dagen achter elkaar, maar verspreid de momenten zodat je zeker weet dat je alleen de dode huidcellen verwijdert en niet je schone huidje verpest.

 

Kortom, scrubben is een goede manier om sneller en vooral langer bruin te worden. Voor een optimaal resultaat is het goed zo’n twee tot drie keer per week te scrubben, het hele jaar door. Doe dit ’s ochtends voor je de zon in gaat en geniet van je zachte huidje!

Gerelateerde blogs

Chat met Kelly
1
Hallo 👋🏼
Mocht je vragen hebben, start dan eenvoudig een whatsapp gesprek met me 🌱