Betaal via Ideal, Paypal of Bancontact

Gratis Verzending In NL Boven 250,-

Zelf een zeepbakje maken

Zelf een zeepbakje maken

Hier bij Loofy’s proberen we graag dingen uit. Achter de schermen proberen we regelmatig nieuwe producten, verpakkingsmaterialen en andere ideeën. Van wat creativiteit zijn wij niet vies.
Zo zijn we laatst bezig geweest met het maken van zeepbakjes op allerlei manieren. Ben je in een creatieve bui. Laat je dan door ons inspireren!

  • Recyclen

Onze oude displays bevatte een achtergrond van kurk. Inmiddels hebben we nieuwe displays, maar de kurk hebben we niet weggegooid natuurlijk. Het is een prachtig materiaal wat we vast voor iets anders kunnen gebruiken.

Kurk is een flexibel en sterk materiaal wat gemaakt wordt van de bast van de kurkeik. Deze eiken zijn erg bijzonder. Het is de enige boomsoort die overleeft wanneer je de bast verwijderd. De bast groeit langzaam terug en na negen jaar kan je opnieuw oogsten.

  • Iemand zijn afval is een ander zijn schat

Glazen potten zijn makkelijk te recyclen en misschien ook wel een van de bekendste voorbeelden van recycling. Maar voordat je die pot van de sperziebonen in de glasbak gooit, kan je het deksel recyclen tot een zeepbakje met een paar elastiekjes die je nog in een la hebt liggen.
Snel en makkelijk, ideaal voor bijvoorbeeld op vakantie als je geen zeepbakje hebt.

  • Oma’s zeepzakje [optioneel]

Nu kan je natuurlijk een kant en klaar zeepzakje bij ons kopen. Maar als je je hand niet omdraait voor een haakwerkje, dan kan je deze ook makkelijk maken.
Wij vonden ons patroon bij Freppi.

  • Bamboe

Wij van Loofy’s houden van bamboe. Duurzaam, natuurlijk en van nature anti-bacterieël. What not to love?
Daarom hebben we van de bamboe stokjes, die we in de schuur vonden, een zeepbakje gemaakt. We hebben de stokjes schoongemaakt en met een snoeischaar in stukjes van 12 cm geknipt en met touw samengebonden. Was wel even een klusje, maar het resultaat mag er wezen, al zeggen we het zelf.

Zeepbakje

Lees meer blogs

Chat met Kelly
1
Hallo 👋🏼
Mocht je vragen hebben, start dan eenvoudig een whatsapp gesprek met me 🌱