Betaal via Ideal, Paypal of Bancontact

Gratis Verzending In NL Boven 250,-

Scheerzeep producten

Scheerzeep koop je bij Loofy's

Scheerzeep, je kent het waarschijnlijk wel, zo’n stuk zeep dat je met water kunt opwrijven tot het gaat schuimen en je het vervolgens kan gebruiken om te scheren. Wat dat betreft doet het woord zijn eer aan. Scheerzeep wordt zowel door mannen als vrouwen gebruikt en het resultaat zorgt in beide gevallen voor een gladde en comfortabele huid, zonder irritatie.

Scheerzeep, wat is het precies?

Scheerzeep wordt al eeuwen lang gebruikt en is vaak bekend van het traditionele, oude manier van scheren. Het doel van de scheerzeep is de huid vrij maken van haartjes zodat er een gladde en zachte huid ontstaat. Het schuim dat ontstaat bij het gebruiken van de scheerzeep is hydraterend en beschermt bovendien de huid. Een blok scheerzeep is hiermee een goed alternatief voor scheerschuim of scheergel. Daarbij kan je een blok scheerzeep eenvoudig meenemen op reis, naar de sportclub of een nachtje logeren. Ook gaat ‘ie langer mee, wat weer in jouw voordeel werkt 😉

Scheerzeep voor mannen met baarden
Scheerzeep voor mannen met baarden

Hoe gebruik je scheerzeep?

De scheerzeep die in de collectie van Loofy’s zit, komt in twee varianten. Een voor mannen met baarden en de andere is scheerzeep voor vrouwen met alle huidtypen. Beide scheerzepen werken op basis van hetzelfde principe. Het doel is om de scheerzeep goed te laten opschuimen voordat het scheermesje erbij komt kijken. We leggen het stap voor stap voor je uit.

Uitleg hoe scheerzeep te gebruiken voor mannen met baarden:

 1. Gebruik de scheerzeep in een blikje;
 2. Maak de scheerkwast eerst goed nat met warm water;
 3. Duw de natte scheerkwast in de zeep (die nog in het blikje zit);
 4. Schuim de zeep goed op dor de kwast in cirkels in het blikje te bewegen;
 5. Ga door tot je een mooie stevige schuim hebt en breng ‘t aan op de plek die je wilt scheren;
 6. Scheer altijd met de haarrichting mee voor minder irritatie.

De scheerzeep heeft een milde werking waardoor de huid een beschermlaagje krijgt. Hiermee verminder én voorkom je huidirritatie. Zorg ervoor dat je de geschoren huid altijd droog dept in plaats van het droog te vegen: hierdoor herstelt de huid beter.

Uitleg hoe scheerzeep te gebruiken voor vrouwen:

 1. Pak de scheerzeep uit het blikje of navulverpakking;
 2. Stop de scheerzeep in een netje of zeepzakje;
 3. Schuim de scheerzeep op tot er een flinke schuimlaag ontstaat;
 4. Breng de scheerzeep aan de op de benen of andere plekken die je wilt scheren.
 5. Gebruik altijd een scherp scheermesje en scheer met de haarrichting mee;
 6. Spoel de huid goed na en dep het droog.

De scheerzeep reinigt en verzorgt de huid waardoor er minimale irritatie ontstaat. Niet alleen op de huid, maar ook mentaal, want onze paarse scheerzeep heeft een heerlijke lavendelgeur. Hierdoor wordt het scheren écht een verwenmomentje.

Scheerzeep geschikt voor vrouwen
Scheerzeep geschikt voor vrouwen

Is de scheerzeep van Loofy’s duurzaam?

De scheerzeep van Loofy’s is duurzaam. De scheerzeep is 100% plasticvrij en bevat bovendien geen chemicaliën. Door de natuurlijke ingrediënten lichaamsverzorging, zoals avocado-olie en eikenschors extract bevat de bar veel gezonde zuren, mineralen en vitamines die je huid helpen herstellen en beschermen na het scheren. Bij aankoop van de scheerzeep bespaar je plastic. In reguliere scheerschuim zitten vaak micro- of nanoplastics die op langer termijn schadelijk voor je kunnen zijn. De plastics worden toegevoegd om het product goedkoper aan te bieden, in plaats van hoogwaardige ingrediënten toe te voegen. Kies je voor een duurzame scheerzeep, dan kies je niet alleen voor jezelf, maar ook voor de natuur! Win-win als je het ons vraagt 😉

Kan je de scheerzeep verkrijgen in een navulling?

De scheerzeep gaat het lang mee, mits je hem goed verzorgt. Het gaat er bij deze scheerzeep om dat je tussen de scheerbeurten de zeep goed laat opdrogen zodat hij niet weg ‘smelt’. Laat dus altijd het zeepblikje even open staan zodat de bar goed kan indrogen. Ook het gebruik van een zeepzakje is aan te raden. Zo hang je eenvoudig je scheerzeep op en droogt hij van alle kanten goed in.

Voor welk huidtypen is de scheerzeep?

De scheerzepen van Loofy’s is geschikt voor elk type huid. De zachte en natuurlijk werking van de zeep zorgt ervoor dat de huid een beschermlaagje krijgt en dus niet snel geïrriteerd raakt. Ben je allergisch voor bepaalde ingrediënten of ben je benieuwd wat er in onze scheerzeep is? Kijk dan gerust op deze blog; ingrediënten lichaamsverzorging, hier is alles haarfijn uitgelegd.

scheerzeep kopen?
Vegan Dierproefvrij Palmolievrij Plasticvrij Handgemaakt in Europa
Vegan Dierproefvrij Palmolievrij Plasticvrij Handgemaakt in Europa Body Bars
tandenborstel-zwart-loofys-met-tandpoeder

Overstappen naar plasticvrije verzorging?

Tover je verzorgingsritueel om en maak gebruik van plasticvrije, duurzame, en natuurlijke badkamer producten. Goed voor jou en goed voor de wereld. Sluit jij je ook aan bij Loofy’s?

Overstappen naar plasticvrije verzorging?

Tover je verzorgingsritueel om en maak gebruik van plasticvrije, duurzame, en natuurlijke badkamer producten. Goed voor jou en goed voor de wereld. Sluit jij je ook aan bij Loofy’s?

LOOFY'S verzorging

Vegan - Dierproefvrij - Palmolievrij - Plasticvrij - Handgemaakt in Europa

Chat met Kelly
1
Hallo 👋🏼
Mocht je vragen hebben, start dan eenvoudig een whatsapp gesprek met me 🌱