Betaal via Ideal, Paypal of Bancontact

Gratis Verzending In NL Boven 250,-

Hoe shampoo bar bewaren

Hoe een shampoo bar bewaren?

Een van de meest voorkomende rituelen tijdens het douchen is het wassen van je haren. Een heerlijk gevoel is dat, wanneer je de zeep in je haar masseert, met glanzend en lekker ruikend haar als resultaat. We gebruiken dan ook veel shampoo. Dit product is in veel verschillende vormen, maten en substanties te verkrijgen, maar tegenwoordig dringt de shampoo bar steeds meer op de voorgrond. Deze kleine zeepbrok is niet alleen goed voor het milieu, maar ook nog eens handig!

Wat is een shampoo bar?

Het aanbod van shampoo is enorm. Je kunt kiezen tussen verschillende ingrediënten, geuren, kleuren en functies. Heb je pluizig en droog haar en houd je van een bloemetjesgeur? Geen probleem, daar heb je zo’n 100 shampoos voor! Het nadeel is dat al deze opties vaak in een grote fles of tube komen, waardoor ze vaak veel ruimte in beslag nemen en ook veel plastic gebruiken.

 

Een shampoo bar is eigenlijk precies hetzelfde als normale shampoo, maar met één groot verschil: het bespaart heel veel plastic. De bar heeft een compacte vorm, waardoor deze niet in een plastic fles bewaart hoeft te worden. Verder bestaat normale shampoo voor zo’n ongeveer 80 procent uit water, waardoor het vloeibaar is. Dit betekent niet alleen dat het in een fles moet worden gestopt, maar ook dat het relatief weinig zeep bevat. Aangezien een shampoo bar puur uit de shampoo zelf bestaat, doe je hier dus veel langer mee. De kleine, vaak ronde vorm, maakt het ook nog eens ideaal om mee te nemen op vakanties. Er handig dus!

Hoe bewaar je een shampoo bar?

Met één shampoo bar bespaar je zo’n drie flessen shampoo. Het enige nadeel is dat de bar zeept blijft, wat betekent dat als het eenmaal nat is, dat de zeep begint te schuimen. Je kan de bar dus niet zomaar in je douche laten liggen. Daarnaast gaat de zeep ook langer mee wanneer je deze goed laat drogen. Wanneer de bar nat blijft, zal het wat vloeibaarder worden, waardoor er zomaar wat shampoo in je doucheputje kan verdwijnen. Het goed opbergen van je shampoo bar is dus belangrijk. Gelukkig zijn hier verschillende manieren voor.

Een waszakje

De eerste optie is een waszakje. Dit is vooral handig voor thuis. Deze kan je aan je doucekranen hangen of aan een haakje naast je handdoeken. Het handige aan een waszakje is, is dat de shampoo bar goed kan uitlekken. Hierdoor weet je zeker dat de zeep goed droogt en je dus niet ineens met een vloeibare bende zit. Houd er wel rekening mee dat je wat opgedroogde zeepresten op de grond kan vinden.

Een opbergblikje

Een andere handige manier om je shampoo bar te bewaren is een opbergblikje. Denk bijvoorbeeld aan een klein metaal bakje met een deksel. Dit is vooral handig voor vakanties. De zeep neemt minder ruimte in beslag dan een 100 milliliter fles shampoo en het blikje houd je shampoo ook nog eens droog. Zorg er wel voor dat wanneer je de bar hebt gebruikt, je de zeep eerst laat drogen voordat je de deksel op het doosje doet. Anders zou het kunnen dat je zeep vast blijft plakken aan het blikje, waardoor het moeilijk is deze eruit te halen. Een shampoo bar heeft dus vele voordelen: het is beter voor het milieu en je doet er langer mee! Daarnaast is het formaat compact en berg je hem makkelijk op. Ideaal dus!

Gerelateerde blogs

Chat met Kelly
1
Hallo 👋🏼
Mocht je vragen hebben, start dan eenvoudig een whatsapp gesprek met me 🌱