Betaal via Ideal, Paypal of Bancontact

Gratis Verzending In NL Boven 250,-

Hoe gebruik je scheerzeep

Scheerzeep als dagelijkse routine

Scheren is een groot onderdeel van onze dagelijkse routine. We scheren onze baarden, onze oksels, benen en misschien ook andere delen van ons lichaam. Het is een momentje voor onszelf, thuis voor de spiegel. Toch vraagt deze gewoonte wel om wat verzorging, onze huid is namelijk erg kwetsbaar. Daarom is het belangrijk te scheren met water en iets zachts, zoals scheerzeep!

Wat is scheerzeep

Scheerzeep is net wat anders dan scheerschuim. Het is vaak goedkoper en gaat langer mee, waardoor het veel voordelen heeft ten opzichte van scheerschuim. Ook is de geur wat minder sterk, waardoor je, je geen zorgen hoeft te maken over of je te veel naar bloemetjes ruikt. Daarnaast wordt er voor de verpakking vaak minder plastic gebruikt, waardoor het ook nog eens beter is voor het milieu. Het grootste, en het belangrijkste, verschil is toch wel dat scheerschuim al is opgeklopt. Bij scheerzeep moet je zelf nog zorgen dat het begint te schuimen. Dit is niet ingewikkeld en we leggen hieronder uit hoe je dat doet.

Het gebruik van scheerzeep

Hoe gebruik je scheerzeep? Deze manier van het scheren van je baard werkt net wat anders dan het scheren met scheerschuim. Dit scheerproduct is vooral geschikt voor het scheren van baarden.

Wat heb je nodig?

Je hebt hier zeep, een scheerborstel en een mok voor nodig. Kies een goede zeep en borstel die geschikt zijn voor jouw huid. De zachtste borstels zijn gemaakt van dassenhaar en hierdoor kan je de zeep makkelijk laten schuimen.

De borstel natmaken

De tweede stap van het scheren met scheerzeep is het natmaken van je borstel. Dit klinkt erg makkelijk, je doet toch gewoon wat water op de haartjes? Toch is dit een erg belangrijke stap voor het scheren. Het water maakt namelijk je haartjes zacht en opent je poriën, waardoor je goed en zonder problemen kan scheren en je huid niet beschadigd raakt. Doop de scheerborstel in warm water en zorg dat hij helemaal nat is. Laat de borstel een minuutje rusten zodat het water goed door de haartjes wordt opgenomen.

Schuim maken

Het is nu tijd om schuim te maken. Doe wat scheerzeep in een mok en draai rondjes met de natte scheerborstel door het spul. Je gaat de zeep als het ware opkloppen, net als bij slagroom. Na zo’n dertig minuten cirkels draaien, zal er luchtige en volle schuim ontstaan dat geweldig werkt voor elk deel van je lichaam.

Smeren maar

cirkelende bewegingen. Wanneer je het product gebruikt voor je baard, maak je dus als het ware een Sinterklaasbaard over je baard heen. Het schuim zorgt ervoor dat je haartjes overeind gaan staan, waardoor deze makkelijker weg te halen zijn. Ga er voorzichtig met je scheerapparaat overheen zoals je gewend bent en klaar is kees! Je bent nu helemaal fris en fruitig voor de dag.

Natuurlijke ingrediënten

Ben je helemaal fan van natuurlijke ingrediënten? Kies dan voor onze natuurlijke scheerzeep. We hebben ze in twee varianten, een voor mannen met baarden en een voor vrouwen met alle huidtypen. Ben je benieuwd naar onze natuurlijke ingrediënten? Lees dan deze blog en kom erachter waar elk ingrediënt voor dient.  

Gerelateerde blogs

Chat met Kelly
1
Hallo 👋🏼
Mocht je vragen hebben, start dan eenvoudig een whatsapp gesprek met me 🌱