Betaal via Ideal, Paypal of Bancontact

Gratis Verzending In NL Boven 250,-

Wat is vegan shampoo?

Anno 2022 poppen er veel producten de grond uit die vegan zijn.

Vegan snoep, vegan kaas en bijvoorbeeld vegan leer. Wij voegen hier nog één mooie aan toe, namelijk vegan shampoo! Want waarom zouden we dierlijke producten gebruiken voor het reinigen van ons haar? We hoeven onze shampoos helemaal niet te testen op dieren, of speciale links gedraaide eieren te gebruiken voor meer glans. De natuur zelf heeft al zoveel moois te bieden waardoor we de dieren lekker laten rondscharrelen.  

Maar om te begrijpen wat vegan shampoo is, leggen we je eerst uit wat vegan precies betekent. Vegan betekent dat er geen dierlijke producten zijn gebruikt, maar ook dat een product niet op dieren is getest, niet tijdens het productieproces of het eindproduct. Dat is in elk geval de ideale situatie. Veel merken vallen echter onder grote concerns die echter wél op dieren testen, dus onderzoek dit even goed voor jij je aankoop doet. Tevens zijn er geen dieren gebruikt tijdens het vervaardigen van de producten of het vervoeren ervan.

Diervriendelijk alternatief

Vegan shampoo is daarmee een diervriendelijk alternatief voor veel shampoo die je in de winkel kunt vinden. Veel shampoos bevatten dierlijke producten, ook al lijkt dat misschien niet voor de hand liggend. Keratine is een veelvoorkomend ingrediënt in shampoos en wordt gewonnen uit hoeven en botten. Bepaalde zuren zijn een ander voorbeeld, deze kun je halen uit bloed, spieren en melk. Daarentegen is melkzuur welk weer vegan, want dat is een natuurlijke stof die je tegenkomt in geferementeerde producten. Anyhow, het is tegenwoordig in Europa gelukkig niet meer nodig om een shampoo te kiezen die getest is op dieren of dierlijke producten bevat.

Shampoo Bars

Volgens mij hebben we je nu al redelijk overtuigd van het voordeel van vegan shampoo.  En om je nog iets meer uitleg te geven, zal ik je nog uitleggen dat veel vegan shampoos in ‘zeep blokken’ worden verkocht. Deze zeep blokken worden ook wel shampoo bars genoemd. Het grote voordeel van shampoo bars is dat de plastic shampooflessen overbodig worden waardoor je ook om de allerkleinste dieren denkt. De allerkleinste micro-organismen voeden zich ongemerkt vaak met nano-plastics. Aangezien deze micro-organismen aan het begin van de voedselketen staan, hoef ik niet uit te leggen dat het uiteindelijk op ons eigen bord terecht komt. 

In het kort

  • Vegan shampoo betekent dat er geen dierlijke producten in het algehele productieproces worden gebruikt.
  • Shampoobars besparen reguliere plastic shampooflessen.
  • Met een shampoo bar zorg je zelfs voor de allerkleinste micro-organismen. 
  • Less is more!

ps. je hoeft geen 100% veganistische lifestyle na te leven om onze vegan shampoos te gebruiken 😉 Alle beetjes helpen in ons avontuur naar een plasticvrije badkamer!

Lees meer blogs

Chat met Kelly
1
Hallo 👋🏼
Mocht je vragen hebben, start dan eenvoudig een whatsapp gesprek met me 🌱