Betaal via Ideal, Paypal of Bancontact

Gratis Verzending In NL Boven 250,-

Waarom natuurlijke shampoo gebruiken?

Wat is natuurlijke shampoo?

Dat is eigenlijk wel de vraag waar we mee moeten beginnen, dan weet je ook beter waarom je natuurlijke shampoo moet gebruiken.

Tegenwoordig vliegen de natuurlijke producten je om de oren; natuurlijke schoenen, matrassen en producten met natuurlijke anti-oxidanten om maar een paar voorbeelden te noemen. Maar wanneer is jouw shampoo natuurlijke shampoo en waarom zou je eigenlijk natuurlijke shampoo willen gebruiken?

De term ‘Natuurlijk’ is geen beschermde term, waardoor je alles natuurlijk mag noemen. Hierdoor is de definitie van het woord Natuurlijk per persoon en bedrijf de definitie anders.

Is natuurlijk hetzelfde als vegan?

In het algemeen genomen kun je stellen dat een natuurlijke shampoo een shampoo is die voor minimaal de helft uit natuurlijke ingrediënten bestaat die niet tot nauwelijks zijn bewerkt en daardoor makkelijk afbreekbaar zijn. Jouw shampoo komt na het spoelen in het water terecht en het is toch wel een prettig idee als die shampoo grotendeels afgebroken word zonder dat daar nadelen voor de gezondheid of de natuur aan verbonden zijn.

Voor Loofy’s betekent natuurlijk dat we altijd opzoek zijn naar zo min mogelijke bewerkte producten. Hoe minder een product bewerkt is, hoe makkelijk de natuur het weer kan afbreken. Zo zitten er in onze producten geen plastic en ook onze verpakking zijn volledig plastic vrij. Onze shampoo bars, zoals de Shampoo Green, zijn voor 98% natuurlijk. Uiteraard hopen wij in de toekomst dat naar 100% te krijgen.

Natuurlijk is niet hetzelfde als vegan. Maar wat is vegan? Vegan is diervriendelijk, er zijn geen dieren voor gebruikt op wat voor manier dan ook, maar dit maakt een product nog niet direct goed voor mens en milieu. Een pluche knuffel is heel diervriendelijk, maar of die synthetische vezels lief voor de natuur zijn?

In een natuurlijke shampoo kun je onder andere keratine vinden. Keratine word gewonnen uit botten en hoeven, hiervoor is een dier gestorven en maakt het product niet vegan, maar wel natuurlijk doordat het een natuurlijke oorsprong heeft en minimaal bewerkt is. De producten van Loofy’s zijn vegan cosmetica, dus je hoeft je geen zorgen te maken over dierenleed als je onze producten gebruikt. Kortom het is mogelijk om lief te zijn voor mens, dier en natuur, zonder dat dit ten kosten hoeft te gaan van een prachtige bos haren, dus waar wacht je nog op? Gebruik daarom nu natuurlijke shampoo, met een van onze shampoo bars.

natuurlijke shampoo

Lees meer blogs

Chat met Kelly
1
Hallo 👋🏼
Mocht je vragen hebben, start dan eenvoudig een whatsapp gesprek met me 🌱