Betaal via Ideal, Paypal of Bancontact

Gratis Verzending In NL Boven 250,-

Plasticvrije wattenstaafjes

Plasticvrije Wattenstaafjes

Inmiddels is iedereen wel bekend met de Plastic Soup in onze oceanen. Drijvende eilanden gemaakt van plastic. Maar ook buiten die drijvende vuilnisbelten vind je veel plastic in de zeeën. Die veroorzaken problemen bij dieren in zowel de zee als daar buiten. Er zwemt geen vis meer in de zee, die geen plastic in zijn lijf heeft.
De wattenstaafjes die via het de wc het riool in verdwijnen, worden niet altijd tegen gehouden door het filtersysteem en belanden op die manier in de zee. Dan kan natuurlijk niet niet de bedoeling zijn.

Gelukkig zijn er inmiddels al een aantal alternatieven op de markt, die een stuk groener zijn dan plastic. Jammer genoeg zijn sommige duurzamere wattenstaafjes nog wel verpakt in plastic. Goede zaak natuurlijk om die niet te kopen en te gaan voor duurzame wattenstaafjes in een duurzamere verpakking.  

Papier en karton

Er zijn wattenstaafjes van papier op de markt. Papier kan je recyclen en, in tegenstelling tot plastic, te composteren. Nadeel is dat dit vaak niet de meest stevige stokjes zijn en ze zijn vaak gemaakt van gebleekt papier. Bleek is niet goed afbreekbaar in de natuur, dus het is geen slecht idee om dit te ontwijken om die reden.
De wattenstaafjes van karton zijn vaak steviger dan die van papier.

 

Hout & Bamboe

Wattenstaafjes van hout zijn steviger dan die van papier en karton, maar worden van het zelfde materiaal gemaakt: bomen. Het liefst gebruik je dan natuurlijk wattenstaafjes met een FSC keurmerk, zodat je weet dat het hout afkomstig is van duurzame houtkap.

Bamboe is de snelst groeiende plant ter wereld. Sommige soorten groeien wel een meter per dag! Doordat het zo snel en makkelijk groeit, is het een duurzaam alternatief voor hout en papier van bomen die vele malen trager groeien. Daarnaast heeft bamboe van nature een antibacteriële en schimmelwerende werking. Ideaal in een vochtige badkamer, waar wattenstaafjes vaak worden bewaard. Daarom heeft Loofy’s gekozen voor wattenstaafjes van bamboe.
Je vind onze bamboe wattenstaafjes met biologisch katoenen tipjes op onze duurzame bamboe wattenstaafjes pagina. Om jouw badkamer nog meer plasticvrij te maken kan je  kiezen om onze bamboe wattenstaafjeshouder aan te schaffen!   

Herbruikbaar

Tegenwoordig bestaan er ook herbruikbare wattenstaafjes. De tipjes zijn vaak van siliconen gemaakt en deze kan je afspoelen na gebruik. Vaak zitten ze ook nog in een handige, herbruikbare verpakking. Ideaal om mee te nemen op vakantie of gewoon om ze in op te bergen.

Er bestaan ook wattenstaafjes volledig gemaakt van bamboe met aan het einde een soort lepeltje, in plaats van een katoenen tipje. Ook deze kan je na ieder gebruik schoonmaken en hergebruiken. Ze worden al heel lang gebruikt in China en Japan. Je moet er echter wel eerst mee leren omgaan, ze werken niet zoals onze wattenstaafjes. 

plasticvrije wattenstaafjes

Plaats een reactie

Chat met Kelly
1
Hallo 👋🏼
Mocht je vragen hebben, start dan eenvoudig een whatsapp gesprek met me 🌱