Betaal via Ideal, Paypal of Bancontact

Gratis Verzending In NL Boven 250,-

Plasticvrije shampoo producten

Plasticvrije Shampoo

Plasticvrije shampoo is wat de naam al doet vermoeden. Shampoo, maar dan geheel zonder (micro)plastic! Loofy’s is ongeLOOFYlijk trots op de collectie in plasticvrije shampoo. Op kantoor zijn we er namelijk van overtuigd dat er in shampoo helemaal geen plastic hoeft te zitten. Zo houden we niet alleen onszelf, maar ook de natuur schoon 💚

De plasticvrije shampoo die Loofy’s in haar collectie heeft zitten, heeft een ronde vorm. Dit is in feite een blok zeep, maar dan geschikt om je haar mee te wassen. Dit wordt ook wel een shampoo bar genoemd. Bovendien is het voordeel hiervan dat de verpakking plasticvrij is. Al onze shampoo bars worden aangeboden in een zeepbakje met een draaideksel. Hiermee kan je jouw plasticvrije shampoo dus eenvoudig meenemen naar de sportclub, vakantie of nachtje uit logeren.

Waarom plasticvrije shampoo van Loofy’s?

 • 100% plasticvrij;
 • Het minste verpakkingsmateriaal t.o.v. andere merken;
 • Bestel in een zeepbakje met draaideksel of als navulling;
 • Scoort gemiddeld een 9,7 op klantcontact;
 • 98% natuurlijke ingrediënten;
 • 100% vegan.
Plasticvrije shampoo kopen>
100% plasticvrije shampoo bij Loofy's

Voordeelverpakking plasticvrije shampoo

Plasticvrije shampoo is een product dat goed past binnen de zero-waste lifestyle. Je bespaart er namelijk enorm veel plastic (flessen) mee. Doordat je niet elke keer plastic flessen met shampoo hoeft te kopen, bespaar je wederom veel afval.

De plasticvrije shampoo van Loofy’s is in twee varianten te bestellen. Zo is elke shampoo bar van Loofy’s te bestellen in een handig zeepbakje met draaideksel. Wanneer je eenmaal een shampoo bar met zeepbakje hebt, kan je eenvoudig onze voordeelverpakkingen bestellen. Deze zitten in een navulverpakking waardoor je opnieuw verpakkingsmateriaal bespaart.

plasticvrije shampoo in een zero-waste lifestyle
Plasticvrije shampoo in een zero-waste lifestyle

Waarom wordt plasticvrije shampoo steeds populairder?

Onze plasticvrije shampoo wordt steeds populairder, wat natuurlijk niet zo gek is, want ze zijn ook nog een hartstikke handig in gebruik. Combineer onze plasticvrije shampoo eens met een zeepzakje. Stop de shampoo bar in het zeepzakje en gebruik het onder de douche. Na gebruik hang je hem eenvoudig op en hangt hij klaar voor de volgende wasbeurt. Lees hier alles over hoe gebruik je een shampoo bar?

Daarnaast is de plasticvrije shampoo niet schadelijk voor de natuur. Er zitten geen micro- en nanoplastics in de shampoo en daarbij zit er geen plastic verpakking omheen. Doordat je geen plastic shampoo flessen meer gebruikt, bespaar je al snel negen tot twaalf flessen op jaarbasis!

In het kort; waarom gebruik je een plasticvrije shampoo?

 • Handig in gebruik;
 • Combineer het eenvoudig met een zeepzakje;
 • Niet schadelijk voor de natuur;
 • Bespaar zo’n negen tot twaalf plastic flessen per jaar!
 • 1 bar staat gelijk aan 80 wasbeurten! 
Plasticvrije shampoo en de ingrediënten
Macadamia Ternifolia seed oil geschikt voor droog haar.

Hoe reinigt en verzorgt plasticvrije shampoo?

Wij snappen best dat het wat spannend is om te wisselen van shampoo. Je zit natuurlijk niet te wachten op een bad hair day. En hoe reinigt en verzorgt zo’n plasticvrije shampoo nu eigenlijk? Dit leggen we je, met alle liefde, haarfijn uit!

Al onze plasticvrije shampoo bars zijn gemaakt op basis van een milde kokosolie, dit is een natuurlijke vervanger voor de SLS en SLES die in veel reguliere shampoos zitten. Het zorgt ervoor dat je shampoo goed gaat schuimen en dat daardoor de shampoo zich goed over het haar verdeelt. Elke shampoo heeft een specifieke werking, dit wordt gereguleerd door middel van bepaalde ingrediënten en extracten. Zo zit er bijvoorbeeld Macadamia Ternifolia zaadolie in onze Shampoo bar Green voor droog haar, hierdoor is deze shampoo geschikt voor droog haar. Heb je last van snel vet wordend haar? Gebruik dan onze Shampoo bar Yellow voor vet haar. En werk je bijvoorbeeld met de Curly Girl methode? Gebruik dan onze Shampoo bar Orange. Deze plasticvrije shampoo is speciaal ontwikkeld voor de Curly Girl methode. Ben je benieuwd naar alle ingrediënten van onze plasticvrije shampoo ze waar ze voor dienen? Lees dan Ingrediënten Shampoo Bars En Conditioner Bars.

Hoe verzorg je een plasticvrije shampoo bar?

Een plasticvrije shampoo heeft een andere verzorging nodig dan een plastic shampoo fles. Een plastic shampoo fles is gevoelig voor lucht van buitenaf en moet rechtop bewaart worden. Een plasticvrije shampoo bar heeft zo ook haar eigen verzorging nodig.

Het is bijvoorbeeld belangrijk dat een plasticvrije shampoo bar tussen de wasbeurten door droog bewaard blijft. Zorg er daarom voor dat de shampoo bar op een droge plek opgeborgen wordt, of op een plek waar de lucht er goed doorheen kan komen.

In onze collectie zitten een aantal producten die hier geschikt voor zijn. Zo kan je onze shampoo bar houder bamboe en hout gebruiken als je een plek in je douche hebt waar je een zeephouder kunt neerleggen. Hang je je shampoo liever op? Gebruik dan ons zeepzakje. Dit is eenvoudig te gebruiken en door de open structuur van het zakje droogt de bar goed op. Ben je al in het bezit van onze loofah lichaamsscrub natuurlijk? Dan leg je eenvoudig onze shampoo bar hier op, zo droogt de bar goed en een bijkomend voordeel is dat de loofah scrub gelijk een lekker geurtje heeft wanneer je deze gebruikt 🙂 Handig toch!

Plasticvrije shampoo bars
Plasticvrije shampoo bars van Loofy's
Chat met Sharon
1
Hallo 👋🏼
Mocht je vragen hebben, start dan eenvoudig een whatsapp gesprek met me 🌱