Betaal via Ideal, Paypal of Bancontact

Gratis Verzending In NL Boven 250,-

Hoe gebruik je een shampoo bar?

Een Shampoo Bar, hoe gebruik je die nu eigenlijk?

Hoe gebruik je een shampoo bar? Een Shampoo Bar is eigenlijk gewone shampoo (die in zo’n fles), maar dan in de vorm van een blok zeep. Die zeep is dan alleen geen zeep, maar shampoo. De shampoo bar heeft hierdoor veel voordelen, zo kan hij gewoon met je mee op reis in de ruim- of handbagage, hoef je je geen zorgen meer te maken over het maximumaantal milliliters en daarbij hoef je niet bang te zijn voor lekkende flessen tussen je mooie kleding. Goed voor jezelf dus.

Goed voor je portemonnee

En ook goed voor je portemonnee. Want een shampoo bar vervangt gemiddeld zo’n 3 reguliere shampoo flessen. Dit komt omdat een shampoo bar enorm geconcentreerd is (omdat het geen water bevat) en gaat daardoor tot zo’n 80 wasbeurten mee!

Fan van de natuur? Ook dan is een shampoo bar een goede keus. De shampoos zelf bevatten namelijk geen micro- en nanoplastic (die kleine deeltje plastic die vaak moedwillig in producten wordt gestopt) en daarbij hebben onze shampoo bars geen plastic verpakking.

Hoe gebruik je een shampoo bar?

Het klinkt te mooi om waar te zijn, maar gebruik je het met net zo veel gemak als een vloeibare shampoo?

JA! Lees maar mee:

  1. Stap onder de douche en maak je haar en handen nat.
  2. Wrijf je shampoo bar tussen je handen tot het gaat schuimen (onze shampoo bars schuimen super snel!)
  3. Masseer vervolgens het schuim in je haar.
  4. Spoel de shampoo goed uit je haren.
  5. Droog je haar zoals je gewend bent.
  6. Bewaar de shampoo bar in het bewaarblikje, zeepzakje of een andere droge plek.
hoe gebruik je een shampoo bar onder de douche

Teveel gedoe?

Nog te veel gedoe? Oke, dan deel ik mijn eigen manier om een shampoo bar te gebruiken. Ik stop de shampoo bar in een zeepzakje (je kunt het ook in een waszakje of ander netje gebruiken). Vervolgens maak ik m’n haren nat en wrijf ik het direct op m’n haar. Vervolgens hang ik het zakje aan m’n douchekraan en wrijf ik de shampoo goed in m’n haar. Dan zeep ik m’n lichaam in (met m’n favoriete body bar 😉 ) en spoel ik me af. Waar m’n shampoo bar gebleven is? Nog in het zeepzakje aan de kraan, zo droogt het gelijk goed en kan ik hem de volgende keer gelijk weer gebruiken!

Hoe bewaar je een shampoo bar?

Ja, dat is wel een dingetje. Je wilt natuurlijk niet dat je shampoo bar nadat je hem een aantal keren hebt gebruikt, vast blijft kleven aan je plankje en een zielig hoopje shampoo wordt. Hier hebben wij uiteraard ervaring mee en daarom delen we graag hoe je de shampoo bar het best kunt bewaren.

Shampoo bar bewaren

  • Een bewaarblikje. Zet de deksel er rechtop in en laat je shampoo bar er tegenaan ‘leunen’ zo droogt ‘ie goed op en kan je hem daarna makkelijk meenemen.
  • Een zeepzakje. Had ik al gezegd dat ik fan ben van ons zeepzakje?
  • Drink een biertje. Nee, niet om de zorgen te vergeten, maar om het bierdopje in je shampoo bar te duwen. Zo ligt ‘ie net een tikje hoger en droogt hij beter.

Gemiddeld gebruik je ongeveer 8 plastic shampoo flessen per jaar, je kunt dus ongeLOOFYlijk veel plastic (en ruimte in je vuilniszak;)) besparen als je overstapt op een shampoo bar.

Hoe gebruik je een shampoo bar

Lees meer blogs

Chat met Kelly
1
Hallo 👋🏼
Mocht je vragen hebben, start dan eenvoudig een whatsapp gesprek met me 🌱