Betaal via Ideal, Paypal of Bancontact

Gratis Verzending In NL Boven 250,-

Welke shampoo is goed voor je haar?

Welke shampoo is goed voor je haar?

Welke shampoo is goed voor je haar? Dat is best een moeilijke vraag! Meestal vertrouwen we op het label dat we op onze favoriete shampoo zien; ‘voor dik haar’, ‘voor vet haar’ of ‘voor krullend haar’. Maar waarom is juist deze shampoo dan goed voor jouw haar? En waarom lijkt het ondanks de belofte op de verpakking toch vaak niet te werken? Met de juiste shampoo krijg je stralende lokken en veerkrachtig volume! In deze blog helpen we jou bij het vinden van een goede basis, een shampoo die bij jouw haar past en het ondersteunt.

Welke shampoo is goed voor alle haartypes?

De beste shampoo voor alle haartypes is een shampoo die de natuurlijke balans van het haar in stand houdt. Als je haar hebt dat niet snel droog of juist vet is, is die balans namelijk van nature al erg goed. Je haar wordt niet snel vet, maar het is ook niet te droog. Je zou bijna kunnen zeggen dat je het ideale haartype hebt. Het betekent dat je boft met je genen of dat je de juiste haarproducten gebruikt. Voor shampoo voor alle haartypes zijn onze green en red shampoo bars erg geschikt. Voor optimaal resultaat combineer je de shampoo bar met een verzorgende conditioner bar.

Welke shampoo is goed voor krullend haar?

Een goede shampoo voor krullend haar is essentieel om volume en glans in de krullen te houden. Een milde shampoo die niet te veel ontvet is vaak de beste keuze. Zo bescherm je je hoofdhuid en haar voor uitdroging, waardoor je krullen pluizend kunnen worden. Door maximaal 1 tot 2 keer peer week je haar wassen hou je je krullenbos in balans en voorkom je dat je hoofdhuid te droog wordt. De beste Loofy’s shampoo bar voor krullend haar is onze blue bar. Wil je graag je haren beter laten krullen? Dan is onze Curly Girl shampoo iets voor jou! We hebben hier zelfs een speciale blog over geschreven.

Conditioner bar in combinatie met krullen

Als je een conditioner gebruikt is het aan te raden om te kiezen voor eentje met weinig of geen siliconen. Siliconen maken je haar zwaarder, waardoor je krullen eerder zullen uitzakken. Dat is natuurlijk niet de bedoeling! We raden voor krullend haar onze Olive conditioner bar aan.

Nog een tip voor het wassen van krullend haar: kam of borstel alleen voor het douchen. Als je je haar na het douchen kamt, kam je ook direct alle krullen eruit. Gebruik ‘s ochtends een sprayflacon met water om je haar vochtig te maken. Kneed dan je krullen in model, eventueel met een haarproduct voor krullen. Wil je toch je haar kammen? Gebruik dan het liefst een grove kam of borstel.

Welke shampoo is goed voor steil haar?

Steil haar ziet er snel sluik uit, maar welke shampoo is het beste om dit te voorkomen? Omdat steil haar van zichzelf weinig volume heeft ziet het er sneller vet uit. Toch is te vaak wassen juist niet de oplossing! Omdat je met te vaak wassen het beschermende vetlaagje van je hoofdhuid verwijdert gaat je huid extra hard werken om dit te compenseren. Hierdoor word je haar nog sneller vet. Probeer je haar maximaal één tot twee keer per week te wassen. Het kan even duren voor je haar hieraan gewend is, maar het resultaat is de moeite waard! 

Overstappen op minder vaak haren wassen

Bij een overstap van elke dag naar één of twee keer in de week, zal je haar eerst niet zo lekker aanvoelen. Een milde, niet agressieve shampoo is het beste voor steil haar. Kies bijvoorbeeld voor de Yellow of Red shampoo bar. Gebruik je een conditioner? Let er dan goed op dat je dit alleen in je haarpunten smeert, en niet bij de aanzet van je haar. De verzorging van een conditioner brengt je hoofdhuid in de war, waardoor je haar opnieuw sneller vet wordt. 

Welke shampoo is goed voor geverfd of beschadigd haar?

Welke shampoo werkt voor geverfd of beschadigt haar? Een goede verzorging is het antwoord! Door verven, permanenten of bijvoorbeeld blootstelling aan chloor en zon kan ons haar flink beschadigen. Je haar heeft dus wel wat extra liefde verdient. Met een voedende shampoo breng je je haar terug in balans en geef je het de kracht om te herstellen. Onze Blue shampoo bar in combinatie met de Olive of Shea conditioner bar is hiervoor de perfecte oplossing. Is je haar te erg beschadigd? Dan raden we aan om een herstellende behandeling te doen bij een gespecialiseerde kapper.

Welke shampoo en conditioner bars zijn jouw favoriet?

Welke shampoo is goed voor je haar

1 gedachte over “Welke shampoo is goed voor je haar?”

Plaats een reactie

Chat met Kelly
1
Hallo 👋🏼
Mocht je vragen hebben, start dan eenvoudig een whatsapp gesprek met me 🌱