Betaal via Ideal, Paypal of Bancontact

Gratis Verzending In NL Boven 250,-

Waarom plasticvrij scrubben?

Inmiddels weten we dat het regelmatig scrubben van je huid goed is. Je verwijderd er dode huidcellen mee, beperkt eeltvorming en het voorkomt het verstopt raken van talgklieren, waarmee je dan weer puistjes, mee-eters en graankorrels voorkomt. Zo voorkom je met scrubben een hele hoop, zeker wanneer het om plasticvrij scrubben gaat.

Veel van de scrubmiddelen die we gebruiken bevatten kleine plastic deeltjes, dit is verborgen plastic. Ze doen hun werk goed, maar verdwijnen naderhand met het water mee, in het riool. Deze micro-en nanoplatics zijn moeilijk uit het water te filteren en belanden daardoor in onze wateren. Je vind deze plastic deeltjes terug in de vis die we eten en ons drinkwater. Zeker dat laatste had je waarschijnlijk niet verwacht. Met plasticvrij scrubben voorkom je deze verborgen plastic. 

Nederland kent een van de beste waterzuiveringsinstallaties ter wereld en ondanks dat drinken we plastic uit de kraan. Er zitten helaas voldoende microplastics in cosmetica.

Veel van de scrubmiddelen die we gebruiken bevatten kleine plastic deeltjes, dit is verborgen plastic. Ze doen hun werk goed, maar verdwijnen naderhand met het water mee, in het riool. 

Milieuvriendelijke scrubs

Nu hoef je gelukkig niet direct te stoppen met scrubben, het heeft immers zo zijn voordelen en tegenwoordig zijn er diverse merken op de markt die bewust kiezen voor meer milieuvriendelijke alternatieven. Een daarvan is onze Loofah lichaamsscrub.

Puimsteen gebruiken we al eeuwen. Puimsteen is een vulkanisch materiaal wat ontstaat wanneer de lava snel afkoelt en de gassen die erin zitten niet de tijd krijgen om te ontsnappen en vast komen te zitten in het gesteente in de vorm van gaatjes. Het maakt puimsteen licht en poreus. Gemalen wordt het gebruikt in diverse soorten beton, ook is het veel gebruikt om veengronden te stabiliseren voor wegenbouw. Vroeger werd het ook gebruikt voor het schuren van hout. En het wordt nu nog altijd gebruikt voor het verwijderen van eelt. Puimsteen is een vrij grof scrubmiddel en niet geschikt voor je gezicht. Let hier op. Onze Konjac gezichtsscrub voor de gevoelige huid biedt hiervoor uitkomst.

Kies voor de natuur met plasticvrij scrubben!

Loofah sponzen zijn eigenlijk komkommers. Deze exotische variant van onze eigen komkommer is een stuk groter en kan worden gedroogd. Wanneer je, na het droogproces, de buitenste laag verwijderd hou je een grote langwerpige spons over. Deze kun je in handige plakken snijden.

Moeder natuur heeft voor ons gewoon sponzen beschikbaar, waarom zou je dan nog voor plastic kiezen? Plasticvrij scrubben is een uitkomst en er zijn voldoende mogelijkheden hierin. Loofah sponzen zijn bijvoorbeeld ideaal als vervanging voor de groene plastic afwassponsjes die microplastics loslaten. Ook zijn ze ideaal als scrubspons voor je lichaam, maar niet je gezicht. Loofy’s, vernoemd naar de loofah spons, heeft speciaal voor jou losse Loofahs en Loofahs met zeep voor jouw gemak. 

De meeste scrubs zijn niet geschikt voor de gevoelige huid van je gezicht. De Konjac spons uit Azië is een zachte spons die daar wel geschikt voor is. Bekijk bijvoorbeeld onze Konjac gezichtsscrub zwart. Deze wordt gemaakt van de wortels van de Konjac plant en werd vroeger gebruikt voor het wassen van baby’s, omdat de spons zo zacht is. Na het weken in water, blaast de spons zich op tot een zachte bal en is geschikt voor het hele lichaam om te gebruiken. De Konjac sponzen van Loofy’s hebben een touwtje, zodat je ze na gebruik kunt ophangen om te laten drogen. 

Scrubben met zout of suiker is ook mogelijk. Online vind je hier diverse doe-het-zelf recepten van. Het grote verschil tussen zout en suiker is dat suiker zachter is dan zout, doordat de suikerkorrels ronder zijn en oplossen in water. Doordat de zoutkristallen grover zijn, hebben ze tijdens het scrubben meer invloed op de doorbloeding van de huid dan suiker. Scrub niet vaker dan 1x per week met een zout of suiker scrub. Heb je een gevoelige huid dan kun je het beste kiezen voor een suiker scrub. Gebruik geen suiker of zout scrub op je gezicht. Als je zelf graag dingen maakt, is het natuurlijk ontzettend leuk om zelf een scrub te maken.

Plasticvrij scrubben met ons Favo Scrub Recept!

Wij delen ons favoriete recept met je voor het maken van een super snelle vanille koffie scrub. Wat heb je nodig?

  • 300 gram suiker;
  • 120 gram biologische kokosolie;
  • 20 druppels vanille extract;
  • 1 eetlepel koffiedik.

Hoe maak je onze scrub-recept?

Meng de suiker, kokosolie en het vanille extract goed door elkaar. Voeg daarna pas het koffiedik toe en meng opnieuw goed. Kokosolie wordt vloeibaar bij een temperatuur van 25 graden Celsius, gaat het mengen lastig, dan zou je de kokosolie licht kunnen verwarmen in een pannetje op laag vuur of au bain marie. Deze scrub is ook om cadeau te geven, stop het hiervoor in een leuk potje en geef hem samen met een van onze Loofahs of Konjac sponzen.

Lees meer blogs

Chat met Kelly
1
Hallo 👋🏼
Mocht je vragen hebben, start dan eenvoudig een whatsapp gesprek met me 🌱