Betaal via Ideal, Paypal of Bancontact

Gratis Verzending In NL Boven 250,-

Waarom conditioner gebruiken?

Conditioner voor of na shampoo?

Na shampoo gebruiken we meestal conditioner, maar waarom eigenlijk? Wat doet conditioner en hebben we het wel echt nodig? We wassen ons haar om het schoon te maken, uiteraard met onze shampoo bars. Daarmee verwijderen ook het talg, wat ons haar vet en glanzend houdt. Het wordt daardoor droog, pluizig en stug. Doorkammen wordt een stuk moeilijker. Dit komt doordat door de shampoo en het warme water je haarschubben open gaan staan. Maar wat is een conditioner? Conditioner helpt de schubben van je haar te sluiten, waardoor het weer glad en makkelijk doorkambaar word. Conditioner wordt daarom ook veel gebruikt door mensen met dik haar.

Je kunt hiervoor ook koud water gebruiken, maar je moet dan wel echt goed spoelen zodat je haar afkoelt en de schubben de tijd krijgen om te sluiten. Het verbetert daarnaast de doorbloeding van je huid, maar prettig vinden wij het niet. Verder brengt conditioner een beschermd laagje aan voor invloeden van buitenaf, zoals:

  • Stijlen;
  • Föhnen;
  • Zonlicht;
  • Helpt het tegengaan van statistisch haar.

Conditioner is bedoeld voor de haarpunten, niet voor op je hoofd. Je hoofdhuid maakt al talg aan van zichzelf. Daar conditioner bij doen is dubbel op en maakt het haar snel vet, waardoor je het weer eerder moet wassen.

Hoe gebruik je conditioner?

Wanneer je conditioner aanbrengt, begin je bij je haarpunten tot ongeveer je oren. Heel lang hoef je het niet in te laten trekken, twee minuten is voldoende. Het is niet zo dat hoe langer je het laat zitten, hoe beter het is. Te lang laten intrekken is zelfs niet goed voor je haar.

Conditioner kan je haar zwaar en futloos maken, vaak komt dit doordat je een verkeerde conditioner hebt gekozen bij je haartype, je het niet goed uitspoelt of te lang laat intrekken. Laat het niet langer dan een paar minuten intrekken en was het goed uit. Conditioner dien je namelijk echt uit te spoelen. Wil je graag eens plastic vrije conditioner proberen? Onze plastic vrije conditioners zijn zeker de moeite waard.

Conditioner Shea

Lees meer blogs

Chat met Kelly
1
Hallo 👋🏼
Mocht je vragen hebben, start dan eenvoudig een whatsapp gesprek met me 🌱