Betaal via Ideal, Paypal of Bancontact

Gratis Verzending In NL Boven 250,-

De beste 4 alternatieven voor natuurlijke tandpasta

De 4 beste alternatieven voor natuurlijke tandpasta

Er zijn verschillende redenen waarom je op zoek kunt zijn naar een alternatief voor tandpasta. Misschien wil je geen plastic verpakking meer gebruiken? Of misschien wil je gewoon eens wat anders proberen? Wat de reden ook is, wij hebben de 4 beste alternatieven voor natuurlijke tandpasta voor je op een rijtje gezet.

Vroegere tandverzorging

Wist je dat zelfs rond 5000 voor Christus de Egyptenaren al aan tandverzorging deden? Maar ook de oude Grieken en de Romeinen, die bekend staan om hun lichamelijke verzorging, poetsen hun tanden al met zelfgemaakte mengsels die de tanden schuren.

De geschiedenis van de tandpasta zoals wij die kennen begint in 1824. Amerikaans drogist John Peabody bracht een tandpoeder op basis van natriumcarbonaat op de markt. 26 jaar later werd tandpasta ontwikkeld door Washington Wenthworth Sheffield. Maar tandpasta werd pas gemeengoed toen Colgate in 1873 tandpasta is gaan produceren en over de hele wereld wist te verkopen. Toch wordt tandpasta pas sinds 1939 in Nederland verkocht!

Waarom een alternatief voor tandpasta?

Helaas zijn tandpasta’s zoals wij die gebruiken erg slecht voor het milieu. De tubes en doppen worden gemaakt van plastic. Het plastic dat gebruikt wordt voor onze tandpasta tubes is bijna niet te recyclen. Voordat een tandpasta tube vergaat blijft hij zelfs 500 jaar liggen! En dan te bedenken dat een gemiddeld persoon ongeveer 10 tubes tandpasta per jaar gebruikt. Een goede reden om op zoek te gaan naar een andere oplossing.

Beste alternatieven voor tandpasta

#1 Kokosolie 

Kokosolie is een geschikt alternatief voor natuurlijke tandpasta dankzij de antibacteriële werking en het natuurlijke blekende effect. Hoewel kokosolie niet echt een frisse geur heeft zoals gewone tandpasta, heeft het dus wel de juiste werking om je mond te reinigen. Ondanks deze voordelen is kokosolie natuurlijk vettig, dus of dit echt de beste en meest frisse oplossing is om je tanden mee te poetsen…

#2 Baking soda

Baking soda als alternatief voor tandpasta? Dit middel wordt dankzij zijn schurende werking vaak gebruikt voor het schoonmaken van uiteenlopende dingen. Maar ook als tandpasta doet het uitstekend zijn werk! Het wordt ook bicarbonaat genoemd. De schurende werking helpt om je tanden wit te houden. Het nadeel aan baking soda als tandpasta is dat het niet echt hetzelfde frisse gevoel geeft als gewone tandpasta.  

#3 Tandpasta tabletten

Tandpasta tabletten zien eruit als kleine pilletjes en zijn een goed alternatief voor tandpasta uit een tube. Je stopt een tandpasta tablet in je mond en kauwt erop, waardoor het begint te schuimen. Nu kun je beginnen met poetsen! Je gebruikt altijd precies genoeg tandpasta én je gooit geen plastic weg. Niet alleen goed voor je tanden maar ook nog eens voor het milieu!

#4 Tandpasta poeder

Deze optie is bij Loofy’s onze favoriet omdat we het een prettig en super makkelijk product vinden! Je doopt je natte tandenborstel in het poeder, waardoor het aan je tandenborstel plakt en je kunt daarna direct gaan poetsen. Het geeft een mooi resultaat maar is daarnaast ook nog eens harstikke makkelijk in gebruik. Het poeder zorgt voor een stralende witte glimlach binnen no-time. Wil je ook een keer tandpasta poeder proberen? Kies dan voor de fluoride vrije tandpoeder van Loofy’s! 

Ben jij team kokosolie, baking soda, tabletten of poeder? Let us know!

natuurlijke tandpasta

Hoe werkt onze tandpoeder?

Lees meer blogs

Chat met Kelly
1
Hallo 👋🏼
Mocht je vragen hebben, start dan eenvoudig een whatsapp gesprek met me 🌱