Betaal via Ideal, Paypal of Bancontact

Gratis Verzending In NL Boven 250,-

Jouw huid zomerklaar

We hebben het de afgelopen dagen gemerkt, de warmte van de zon. De lente is vol op bezig en de zomer is in aantocht. Tijd om jouw huid zomerklaar te maken dus. Naast de welbekende voorjaarsschoonmaak in huis, is het ook tijd om jezelf in het zonnetje te zetten. Maar dit moet uiteraard wel op en verstandige manier. Jouw huid zomerklaar maken is wel een must, dit doe je door alvast een bruine tint te ontwikkelen.

De dagen worden langer, de zon intenser en het zou met dit mooie weer zomaar kunnen gebeuren dat je verbrand. Momenteel is onze huid nog niet gewend aan zoveel zonlicht. Maar gelukkig kun je je huid een beetje helpen. Ook nu is het niet verkeerd om jezelf in te smeren met een goede
zonnebrandcrème, als je je in de zon begeeft. Ontwijk met warm weer ook het heetste gedeelte van de dag, als de zon hoog aan de hemel staat. De kans op verbranden is dan het grootst. Blijf dan lekker binnen of zoek zoveel veel mogelijk de schaduw op.

Bruine Tint

Je bruine tint kun je nu al gaan ontwikkelen. Scrubben kan hierbij een goed hulpmiddel zijn. In deze blog geven we je meer uitleg over het scrubben en waarmee je kunt scrubben, zoals met onze Loofah lichaamsscrub. Scrubben helpt zowel met bruin worden als met je tint te behouden. De aanmaak van pigment (melanine) gebeurt in de onderste laag van de huid. Scrubben heeft daar geen invloed op, daarvoor zit het te diep. Je kunt je kleurtje dus niet verwijderen door te scrubben.

Maar bij een verzorgde huid komt die bruine kleur veel beter tot zijn recht. Een goed gehydrateerde en verzorgde huid vernieuwd zich daarnaast langzamer, waardoor je minder snel je bruine kleur kwijt raakt. Zorg ervoor dat je niet scrubt vlak voordat je de zon in gaat. Na het scrubben is de huid gevoelig, geef het dus eerst de tijd om te herstellen. Na het scrubben neemt de huid wel veel beter vochtinbrengende crèmes op, ga dus lekker smeren na het douchen. Ook zonnebrandcrème en aftersun worden beter opgenomen. Doe daar je voordeel mee. Ben je verbrandt tijdens het buiten zijn? Ga dan in ieder geval niet scrubben! Het belangrijkste is koelen, dus neem een frisse douche of leg een natte doek op je verbrande huid.

Producten die een verzorgende werking hebben zijn:

  • Kamille
  • Calendula (goudsbloem)
  • Aloë vera
  • Komkommer

Geen crèmes bij de hand? Schijfjes komkommer helpen koelen en verzachten en een sterke kamille thee (afgekoeld) heeft een verzorgende en verzachtende werking. Ook kun je onze body care gebruiken. Bescherm je verbrande huid als je weer naar buiten gaat. Draag kleding van ademend materiaal zoals (biologisch) katoen of linnen om je huid te beschermen.

Huid zomer klaar

Drink voldoende voor een mooie huid

Water drinken is belangrijk, om jouw huid zomerklaar te krijgen

Het is vast niet de eerste keer dat iemand het tegen je zegt: drink voldoende water! Het helpt niet alleen je huid, maar je hele lichaam. Kies voor gewoon plat water uit de kraan of uit een glazen fles. Kies minder vaak voor koffie en thee. Suikerhoudende dranken en alcohol kun je beter zo veel mogelijk laten staan. Water zonder toevoeging is het beste voor je lichaam. Het helpt je huid mooi te houden, hydrateert je in elke cel, helpt met je vochthuishouding, is goed voor de doorbloeding en ondersteunt zelfs op hormonaal niveau! Zo voorkom je ook een droge huid en ga je zelfs een zomergist huid tegen. Mocht je daar last van hebben. Gewoon water is gewoon super gezond!

Ook in de winter

Zowel in de zomer als in de winter is het de bedoeling dat je je huid goed verzorgt. Dat doe je natuurlijk al door veel water te drinken. Maar ook regelmatig een voedende crème smeren na het douchen. Een licht vochtige huid neemt namelijk beter crèmes op. En een verzorgde huid is sterker

en weerbaarder tegen invloeden van buiten af, zowel in de zomer als de winter. Gebruik bij voorkeur een crème zonder minerale of synthetische oliën, deze worden namelijk minder goed opgenomen door de huid of kunnen zelfs de huid afsluiten. Natuurlijke oliën zijn huidvriendelijker,

denk bijvoorbeeld aan producten met olijfolie of arganolie. Je weet nu hoe je lief kunt zijn voor je eigen huid en deze optimaal kunt verzorgen. Dit wordt jouw zomer met een stralende, bruine huid!

Lees meer blogs

Chat met Kelly
1
Hallo 👋🏼
Mocht je vragen hebben, start dan eenvoudig een whatsapp gesprek met me 🌱