Betaal via Ideal, Paypal of Bancontact

Gratis Verzending In NL Boven 250,-

Je ouderwets wassen

Jezelf op de ouderwetse manier wassen? Is het je wel eens opgevallen hoe veel flessen vloeibare zeep je in een jaar tijd gebruik, alleen maar om jezelf onder de douche te wassen? Dat kan gelukkig anders, dankzij een ouderwetse blok zeep. Waar we ouderwets wassen mee bedoelen.

Nou zit douchegel niet alleen in een plastic verpakking, glas is immers gevaarlijk in de badkamer, maar vaak bevatten ze ook nog microscopisch kleine deeltjes plastic. Nergens voor nodig natuurlijk! Al dat plastic is natuurlijk niet echt goed voor moeder natuur. Een blok zeep is een beter alternatief, milieuvriendelijker en je doet er langer mee. Soms komt een blok zeep voor in een plastic verpakking, maar gelukkig zijn er diverse zepen op de markt met een papieren of blikken verpakking, zoals ons zeep blikje. Waarmee je heerlijk ouderwets wast.

Naast dat zeep natuurvriendelijker is, is het ook duurzamer. Je betaalt er soms meer voor dan een voor een fles, maar je doet er ook een stuk langer mee. Laat je blokzeep tussendoor wel goed drogen. Als je zeepblok nat blijft, smelt het blok. Daarnaast zijn bacteriën en schimmels gek op natte zeepresten. Ieuw? Ja ieuw, maar bedenk ook dat vloeibare zeep voor een groot deel uit water bestaat en daardoor allerlei chemische stofjes, zoals parabenen, nodig heeft om die bacteriën en schimmels op afstand te houden.  Dus waarom zou je parabenen, die niks doen voor jouw huid, op je huid smeren? Precies, je kunt beter voor een zeep gaan zonder parabenen, zoals onze body bars.

Daar sta je dan, onder de douche met een blok zeep in je handen. Maar hoe bewaar je je zeep na gebruik? Je hebt twee opties om je zeep gezond te houden: 

1. Een zeepbakje gebruiken

Je kunt je blok zeep bewaren in een zeepbakje. Kies voor een ontwerp waarbij het water goed weg kan, op die manier minimaliseer je smelten. Maak het bakjes regelmatig schoon, om bacteriën en schimmels op afstand te houden. Wij geven de voorkeur aan eentje van bamboe door zijn antibacteriële eigenschappen.

 

2. Zeepzakje of netje gebruiken?

Je kunt je zeep ook bewaren in een katoenen zeepzakje dat je dan ophangt. Welke voordelen zitten er aan het gebruik van een zeepzakje?

Een zeepzakje kan er voor zorgen dat de zeep goed kan uitlekken na het douchen;

Een zeepzakje zorgt er voor dat de zeep aan alle kanten goed en evenredig opdroogt;

Een zeepzakje dien je zo nu en dan schoon te maken en dit kan gemakkelijk door het zakje te wassen in de wasmachine.

Enthousiast geworden en wil je een zeepzakje kopen? Dat kan op ons zeepzakje pagina!

Vind je een blok zeep te groot? Dan kan je deze in kleinere stukken snijden met een scherp mes. De stukken zeep die je niet gebruikt, bewaar je op een droge plek, buiten de badkamer. Je kunt ze in je kledingkast leggen. Op die manier gaat ook je kleding heerlijk ruiken.

Wil je weten hoe lang je met een shampoo bar doet en hoe je deze bars het beste verzorgt? Lees dan onze blog over hoe lang doe je met een shampoo bar?

Een ander voordeel van een blok zeep, is dat het minder ruimte in neemt dan een fles. Handig voor je voorraadkast, maar ook als je op vakantie gaat. Zo blijft er meer ruimte over in je toilettas voor andere belangrijke dingen, zoals de wattenstaafjes en shampoo bars.

Naast gewone douchegel heb je ook luxere varianten op de markt die scrubdeeltjes bevatten. Deze scrubdeeltjes zijn vaak van plastic en laten we die natuurlijk nou net willen ontwijken. Als alternatief kan je kiezen voor een losse scrub met alleen natuurlijke ingrediënten, maar je kunt ook kiezen voor een scrubspons, zoals onze konjac spons  voor het gezicht en de loofah lichaamsscrubgevoelige-huid voor je lichaam.

Wanneer stap jij over naar een blok zeep en was jij jezelf zoals ze vroeger deden?

ouderwets wassen

Lees meer blogs

Chat met Kelly
1
Hallo 👋🏼
Mocht je vragen hebben, start dan eenvoudig een whatsapp gesprek met me 🌱