Betaal via Ideal, Paypal of Bancontact

Gratis Verzending In NL Boven 250,-

Je mond goed verzorgen, hoe doe je dat?

Mondverzorging

Je begint met een tandenborstel, bijvoorbeeld van bamboe en daarop doe je tandpasta of tandpoeder Er zijn ook tandpasta tabletten, daar kauw je op, voordat je je aan de slag gaat met je tandenborstel. Tot zo ver waarschijnlijk niks verrassends.

Too bad an apple a day doesn’t keep the dentist away…

Als we dan op het punt komen van poetsen, moet je weten dat er geen vaste routine is, maar dat je wel overal moet poetsen. Je begint  met je tandenborstel schuin neer te zetten, dus in een hoek. 

Poets overal, voorkant, achterkant, onderkant van je tanden en kiezen. Vergeet niet je achterste kiezen aan de achterkant, de rand tussen je tanden en je tandvlees en ook je tong kan je poetsen. 

Tijdens het poetsen is het belangrijk dat je niet te hard drukt. We weten dat bijna allemaal en toch doen we het vaak. Een trucje om je te helpen is om je tandenborstel aan het uiteinde vast te houden. Op die manier druk je minder hard tijdens het poetsen.

Naast tandenpoetsen, zijn er aanvullende mogelijkheden om je gebit goed schoon te houden. Stoken en flossen doe je voor het poetsen.  Wanneer een tandenstoker of flosdraad te klein is voor een ruimte tussen je tanden, kies je voor een ragertje. Deze gebruik je dan weer na het poetsen.

Mondwater

Mondwater helpt met het doden van bacteriën in de mond. Om een slechte adem te camoufleren kan je gebruik maken van een mondwater met een olie van menthol of eucalyptol. Voor tandplak kies je een mondwater met fluoride.

Nu we het toch over fluoride hebben, waar dient dat eigenlijk voor? Om te beginnen is fluoride een sporenelement, een mineraal waar we maar heel weinig van nodig hebben. Het komt voor in zeewater, grond en drinkwater. In ons lichaam vind je fluoride in onze tanden en botten.

Fluoride bestaat uit fluor en een andere stof als natrium of calcium. Fluor is een giftig gas, maar zodra je het koppelt aan een andere stof, ontstaat er fluoride. In tegenstelling tot wat sommige mensen denken, is fluoride niet giftig tenzij je er té veel van binnenkrijgt, maar dan moet je toch echt een paar tubes tandpasta opeten.

 Sommige mensen kiezen voor een tandpasta zonder fluoride, omdat ze denken dat het gevaarlijk is. Fluoride helpt tegen cariës en gaatjes. Mocht je daar gevoelig voor zijn, is het wel verstandig om een tandpasta te kiezen met fluoride.

Lees meer blogs

Chat met Kelly
1
Hallo 👋🏼
Mocht je vragen hebben, start dan eenvoudig een whatsapp gesprek met me 🌱