Betaal via Ideal, Paypal of Bancontact

Gratis Verzending In NL Boven 250,-

Is shampoo slecht voor je haar?

Het is nog niet zo lang geleden dat wij mensen onze haren zijn gaan wassen met shampoo. Vloeibare shampoo bestaat sinds 1927 en is uitgevonden door Hans Schwarzkopf. Ja inderdaad, van dat bekende  merk. Voor die tijd gebruikte men gewone zeep, maar dit droogde vreselijk uit met droog haar en een jeukende hoofdhuid tot gevolg. Dat was in ieder geval niet goed voor je haar.
De shampoo’s van nu is niet meer te vergelijken met de shampoo’s van honderd jaar geleden. Inmiddels zijn we zo ver dat er ontelbare varianten zijn, waardoor er voor iedereen wel een geschikte shampoo te vinden is. Maar een geschikte shampoo is niet direct de goede. Maar is het überhaupt wel goed voor je haar?

Hoe vaak moet je je haar wassen?

Het vaak wassen van je haar, maar ook genetica, kan zorgen voor snel vet wordend haar, waardoor je vaker je haren gaat wassen. Wassen werkt ontvettend, waardoor je hoofd meer talg gaat produceren en voordat je het weet zit je in een vicieuze cirkel. Dat is natuurlijk alles behalve goed. Je hoofdhuid en haar hebben wel talg nodig, het beschermd namelijk, maar er bestaat ook zo iets als te veel. Het is dus van belang om een balans te vinden tussen talg en shampoo.

Shampoobar van Loofy's

Shampoobar van Loofy’s

Beperkt gebruik van shampoo’s, laten we zeggen 1 à 2 keer per week, is niet perse slecht. Shampoo’s verwijderen naast talg ook vuil, zweet en haarproducten. Wanneer je die niet verwijderd, krijg je build-up. Dit kan een vieze laag op je haar en hoofdhuid veroorzaken, met jeuk en andere irritaties tot gevolg.
Het is natuurlijk wel aan te bevelen om shampoo’s te gebruiken die lief is voor je haar en hoofdhuid. Dat verschilt vaak van persoon tot persoon. Onze shampoobars bevatten geen minerale oliën, parabenen, uitdrogende alcohol, SLS of siliconen. Je kunt ze hier vinden om te proberen. 

Alternatieven

Zit het gebruik van shampoo je toch niet lekker? Dan kan je altijd nog kijken naar no poo. No poo staat voor no shampoo. Je wast hierbij nog wel je haren, maar niet met shampoo. Je kunt hiervoor bijvoorbeeld een rauw ei gebruiken.
Een andere optie is wo of water only. Zoals de term aangeeft, gebruik je dan alleen water.
Zowel no poo als wo zijn niet voor iedereen geschikt en daar kom je alleen achter als je het probeert. 

Lees meer blogs

Chat met Kelly
1
Hallo 👋🏼
Mocht je vragen hebben, start dan eenvoudig een whatsapp gesprek met me 🌱