Betaal via Ideal, Paypal of Bancontact

Gratis Verzending In NL Boven 250,-

Hoe verzorg je vet haar?

Ken je dat, vanochtend nog je haren gewassen en voordat je het weet is het zo vet dat je je haar alweer moet wassen. Maar in je achterhoofd is er dan ook nog zo’n stemmetje dat zegt dat al dat wassen helemaal niet goed is. Dilemma! 

Nooit meer last van vet haar na deze tips!

Hoe komen we aan vet haar?

Maar hoe ontstaat vet haar nou? In onze huid zitten talgklieren, zo ook in onze hoofdhuid. Talg is een wat vettig stofje wat de hoofdhuid verzorgt. Met borstelen verspreiden we die talg over ons haar wat zorgt voor glans en het verzorgt je haar. Met borstelen of steeds aan je haar zitten zorg je zelf voor extra verdeling van talg op je haar, waardoor het vet wordt. Mensen met stijl haar hebben vaak sneller last van vet haar dan mensen met krullen. Daarnaast spelen genen, hormonen, stress en ook het weer een rol in de talgproductie.
Ook met wassen activeer je die talgklieren wanneer je je shampoo in je haar masseert. Dus hoe vaker je je haar wast hoe, meer talg je produceert en hoe sneller je haar vet word. Het is een visuele cirkel.

Do’s and Don’ts

Wanneer je conditioner of een haarmasker gebruikt, doe dit dan in de lengte van je haar en de haarpunten. Niet vlakbij je hoofdhuid, die heeft namelijk deze verzorging helemaal niet nodig. Doe je dit wel dat krijg je build-up, haarproducten en talg verzamelen zich dan, waardoor je haar nog sneller vet wordt.
Spoel om die reden ook na gebruik van shampoo, conditioner of een haarmasker, je haar goed uit, zodat er geen restjes achterblijven. 

Hoe los je dit op?

Gebruik een shampoo die bedoeld is voor vet haar, maar zorg er voor dat dit geen sterk ontvettende shampoo is, die wakkert juist de aanmaak van talg aan. Kies een milde shampoo en was niet meer dan 2x per week je haar, hoe moeilijk dit ook is. Je moet je hoofdhuid eigenlijk gaan trainen om minder talg aan te maken.
Beperk verder je borstelen en kammen of doe alleen de onderkant van je haar om klitten eruit te halen.

Heb je een zwak moment of wordt je haar zo vet dat het niet meer comfortabel is, probeer dan was droogshampoo, zodat je het wassen uit kunt stellen. 

Lees meer blogs

Chat met Kelly
1
Hallo 👋🏼
Mocht je vragen hebben, start dan eenvoudig een whatsapp gesprek met me 🌱