Betaal via Ideal, Paypal of Bancontact

Gratis Verzending In NL Boven 250,-

Hoe lang zijn verzorgingsproducten houdbaar?

Houdbaarheid van verzorgingsproducten

De meeste verzorgingproducten kiezen voor de afbeelding van een potje met daarin een getal en een M. Het getal staat voor het aantal maanden dat de verpakking houdbaar is, na opening. Daarbij vind je vaak ook de afkorting PAO, wat staat voor ‘periode na openening’. PAO 12M betekent dus, weggooien 12 maanden na opening.

Loofy’s heeft ervoor gekozen om een datum op de verpakking te zetten. De best before datum geeft aan dat Loofy’s garandeert dat het product tot die datum goed is. Na die datum is het product vaak ook nog goed. Onze shampoo bars blijven ook goed na de aangegeven datum, als je ze donker en droog bewaard, alleen de geur kan na een tijdje minder worden. Dus gooi het niet zomaar weg na die datum, maar check het product. Het is natuurlijk niet duurzaam om een nog goed product weg te gooien, ook al is de datum verstreken.

verzorgingsproducten

Verzorgingsproducten 

Bij verzorgingsproducten en andere cosmetica met een vaste houdbaarheidsdatum is het belangrijk om je wel aan de houdbaarsheidsdatum te houden, vooral bij vloeibare producten. Wanneer een product na openen zes maanden houdbaar is, is na die tijd het aantal bacteriën en schimmels in die producten dusdanig toegenomen, dat ze voor irritatie of zelfs infecties kunnen zorgen. Dus gooi die mascara na 6 maanden weg en koop een nieuwe. Niet duurzaam, wel beter voor jezelf.

Om goed te kunnen bij houden hoe lang een product open is, is het verstandig om de datum van openen op de verpakking te schrijven. Op die manier kan je bijhouden of het product nog goed zou moeten zijn of dat je het beter kunt weggooien.

Wanneer een product voor de houdbaarheidsdatum afwijkt van normaal, door geur, kleur of om dat er klontjes in zitten, gooi het weg. Soms kan het zijn dat een product eerder bederft door een productiefout of door omgevingsfactoren, zoals een vochtige badkamer.

houdbaar

Lees meer blogs

Chat met Kelly
1
Hallo 👋🏼
Mocht je vragen hebben, start dan eenvoudig een whatsapp gesprek met me 🌱