Betaal via Ideal, Paypal of Bancontact

Gratis Verzending In NL Boven 250,-

Hoe lang doe je met een shampoo bar?

Wat is de levensduur van een shampoo bar?

Hè, is de shampoofles nu alweer leeg? Of heb jij daar geen last van? Ik had dat wel altijd en bij de fles conditioner ging het zelf nog sneller, terwijl je dat alleen in je haarpunten gebruikt. Hoe kan dat toch? De plastic flessen vlogen er bij mij doorheen.

Hoe dat kan? Fabrikanten maken het gat in de shampoo- en conditionerflessen groter dan nodig is. Je gebruikt hierdoor meer product dan eigenlijk goed voor je haar is, je fles is eerder leeg en daardoor koop je weer een nieuwe fles. Slimme marketing, maar helaas minder goed voor je haar, het milieu en jouw portemonnee.

Slimme marketing, maar helaas minder goed voor je haar, het milieu en jouw portemonnee.

Vaste vorm

Als je het zo bekijkt, is het kijken naar een duurzamer product dus eigenlijk geen slecht idee. Zo kwam ik uit bij de shampoo bar, shampoo in de vorm van een rond stuk zeep.
Hiermee bepaal je zelf veel makkelijker hoeveel shampoo je gebruikt. Je kan schuim in je handen creëren of een shampoo bar over je haren wrijven, zodat de bar zijn shampoo los laat. Doseren was nog nooit zo makkelijk.

Hoe lang doe je met een shampoo bar?
Shampoo Bars van Loofy’s

3 X langer van een shampoo fles

Spoel je shampoo bar af na gebruik en laat hem drogen op een zeepbakje. Zorg ervoor dat hij niet smelt door hem ergens neer te leggen waar het water niet weg kan. Ze smelten dan en dan gooi je eigenlijk shampoo weg en dan ben je nog steeds niet duurzaam bezig.
Afhankelijk van hoe zuinig je zelf bent en hoeveel haar je hebt, doe je met een shampoo bar gemiddeld 2 tot 3 keer langer dan met een shampoofles. Zelf doe ik twee maanden met één bar! Hoe lang doe jij met een fles shampoo?

Leuk weetje!

En weet je wat ik nu extra leuk vind? Met mijn conditioner bar doe ik net zo lang als mijn shampoo bar. Wie had dat ooit gedacht?

Nieuwsgierig geworden? Scoor je shampoo bar hier en je conditioner bar hier en laat ons weten wat je ervan vindt!

Lees meer blogs

Chat met Kelly
1
Hallo 👋🏼
Mocht je vragen hebben, start dan eenvoudig een whatsapp gesprek met me 🌱