Betaal via Ideal, Paypal of Bancontact

Gratis Verzending In NL Boven 250,-

Hoe duurzaam zijn hotel zeepjes?

Alle hotelkamers hebben hotelzeepjes

Je kunt natuurlijk wel bedenken dat er op die manier ontzettend veel zeep, shampoo en verpakkingen worden weggegooid. Zonde én slecht voor het milieu. Dat moet én kan anders.

Gelukkig zijn meerdere organisaties die net als Loofy’s tegen het verspillen van zeep zijn.

Does anyone else steal the hotel soaps or is it just me?

Nieuwe stijl

Loofy’s vind een plasticloze badkamer niet beperkt moet blijven tot de badkamer bij mensen thuis. Om die reden levert Loofy’s sinds kort hotelzeepjes aan het hotel van NHL Stenden Hogeschool in Leeuwarden. Ook NHL Stenden Hogeschool ziet in dat duurzaamheid belangrijk is en hebben bewust gekozen voor een plastic loos alternatief. Je vindt onze shampoo- en bodybars nu bij hun in je hotelkamer. Onze normale shampoo’s en bodybars vindt je hier. 

Gelukkig zijn wij niet de enige die hiervoor strijden. Wereldwijd zijn er nog meer prachtige initiatieven, waarvan wij hopen dat ze een wereldwijd succes worden en een positieve invloed zullen hebben op de wereld van morgen.

Green key network en Clean the world

Het green key keurmerk is een internationaal keurmerk voor duurzame bedrijven in de recreatie- en vrijetijdsbranche en de zakelijke markt. Het keurmerk gaat verder dan de gebruikelijke wet- en regelgeving.

Clean the World is een organisatie die gebruikte en onaangebroken hotelzeepjes- en shampoo’s een nieuw leven geeft. Gebruikte zepen worden gerecycled tot nieuwe en worden gegeven aan NGO-bedrijven, zoals het Rode Kruis. Ook worden onaangebroken flesjes weggegeven aan dak-en thuislozen. Dit initiatief vind je voornamelijk in Noord-Amerika en Azië, maar ook in Europa wordt het steeds bekender. Het Hilton in Rotterdam recycled op deze manier ook zeepjes.

Eco-soap bank

Ook Eco-Soap Bank gebruikt gerecycled hotel zeep. Zij zijn voornamelijk werkzaam in een aantal landen in Afrika en Azië, zoals Laos, Nepal en Sierra Leone, maar ook Libanon. Zij doneren ze zeep aan ziekenhuizen en hulporganisaties in ontwikkelingslanden.

Duurzaam

Lees meer blogs

Chat met Kelly
1
Hallo 👋🏼
Mocht je vragen hebben, start dan eenvoudig een whatsapp gesprek met me 🌱