Betaal via Ideal, Paypal of Bancontact

Gratis Verzending In NL Boven 250,-

Droog haar en hoofdhuid verzorgen

Droog haar en hoofdhuid verzorgen

Niets is zo vervelend als een droge, jeukende hoofdhuid vol schilfers of haar dat zo droog is dat het meer lijkt op een hooibaal. Maar hoe pak je dat aan? Welke shampoo is geschikt voor droog haar? En wat kan je nog meer doen om droog haar en hoofdhuid te verzorgen?

Vaak hebben mensen met krullen last van droog haar en een droge hoofdhuid, maar ook mensen met andere haartypes kunnen hier last van hebben. Hoe dan ook, dit type heeft wat extra liefde en verzorging nodig.

Wat te doen

Het begint natuurlijk bij de basis: shampoo. Wanneer je haar en hoofdhuid van zichzelf al droog is, wil je geen sterk ontvettende shampoo gebruiken. Dat heeft juist een tegenstellende werking. Onze blauwe shampoobar is een milde shampoo met een zachte geur en ideaal voor je bos krullen. Je wilt wel zweet weghalen met wassen, maar zo veel mogelijk talg gehouden voor de verzorging van je haar en daar is deze shampoobar ideaal voor.
Gebruik na het wassen een verzorgende conditioner die je haar voedt, zoals onze conditionerbar met olijfolie.
Spoel zowel de shampoo als de conditioner goed uit, zodat er geen resten achterblijven in je haar of op je hoofdhuid die voor irritatie kunnen zorgen.

 

D.I.Y

Uiteraard kan je je haar ook voeden met een haarmasker. Indien je een haar masker gebruikt, kan je de conditioner overslaan. Je kunt deze kant-en-klaar kopen of er zelf een maken.

Voed je haar

Ook buiten de douche om kan je je haar verzorgen met stylingsproducten. Zorg er in ieder geval voor dat je stylingsproduct geen alcohol bevat. Alcohol droogt je haar en hoofdhuid namelijk nog verder uit en dat is wat je nu net niet wilt.
Wil je je haar voeden, dan kan je gebruik maken van olie, zoals arganolie of amandelolie. Voor lang haar is 2 à 3 druppels genoeg. Je wrijft het tussen je handen en knijp daarna in de punten van je haar. Die paar druppels lijken weinig, maar geloof ons, dat is meer dan genoeg. Gebruik je meer, dan verandert je haar in vette slierten en dat wil je natuurlijk ook niet. In het begin kan het zijn dat je na een paar uur al niks meer ziet van die verzorgende olie. Je haar heeft dan de olie geabsorbeerd, zo hongerig is het.
Om je krullen te ondersteunen kun je aloë vera gel of zelfgemaakte lijnzaadgel of havergel in je haar knijpen. Recepten hiervoor vind je op internet, zijn niet moeilijk. En kun je een paar weken bewaren in de koelkast.

Bescherm je haar!

Borstel krullen niet, dan borstel je ze er namelijk uit en gaat het eerder pluizen. Heb je echt last van klitten, dan kun je die er met je vingers uithalen. Knijp je krullen in model. Spray eventueel eerst wat water in je haar of gebruik een natuurlijke gel voordat je je krullen in model knijpt.
Voor het douchen kun je eventueel wel je haar borstelen of kammen.

Wees lief voor je haar als je wilt stylen of kleuren. Beste is zelfs om kleuren te beperken, omdat dit echt een aanslag op je haar is. Of kies voor een natuurlijke kleuring zoals henna. Vergeet niet om gekleurd haar extra te voeden.
Ga je stylen met een föhn, stijl- of krultang zorg er dan altijd voor dat je een hitte beschermend product gebruikt. Gebruik je de laagste temperatuur stand om schade te beperken. Als je je haar föhnt, gebruik dan een diffuser en föhn je haar niet helemaal droog om pluizen te beperken. Beste is nog altijd om je haar aan de lucht te laten drogen.

Lees meer blogs

Chat met Kelly
1
Hallo 👋🏼
Mocht je vragen hebben, start dan eenvoudig een whatsapp gesprek met me 🌱