Betaal via Ideal, Paypal of Bancontact

Gratis Verzending In NL Boven 250,-

Handen wassen in Coronatijd

In tijden van crisis nemen we dingen niet meer aan als vanzelfsprekend. Zo ook het reinigen van onze handen. Kun je dat nou het beste doen door je handen te wassen of is het desinfecteren met alcohol beter?

Om te beginnen, beide na elkaar is niet aan te raden. Zowel handzeep als handalcohol drogen je huid uit. Daarnaast verwijderen ze naast bacteriën ook huidvet, dit huidvet zorgt er normaal gesproken voor dat jouw handen zo zacht blijven. Een van de twee is voldoende voor schone handen.

Desinfectiegel is alleen bedoeld voor desinfecteren, niet voor het verwijderen van vuil. Dus is het sowieso aan te raden dat wanneer je handen plakkerig zijn of duidelijk vuil, je dit beter kan wassen met water en zeep.

Met het desinfecteren houd je een virus alsnog bij je. Wanneer je jouw handen met zeep wast, was je het letterlijk van je handen. 

Gebruik geen desinfectie!

In een normaal huishouden hebben we naast water en zeep eigenlijk geen desinfectiemiddel nodig. Gewoon je handen wassen, volgens de voorschriften, en daarna goed afdrogen is voldoende. Gebruik bij voorkeur papieren handdoekjes om je handen te drogen die je na gebruik weggooit of vervang je (keuken)handdoek minimaal een keer per dag om kruisbesmetting te beperken.

In de periode van een hardnekkig virus -zoals bijvoorbeeld Covid-19 (Corona)- is handen wassen met zeep de beste oplossing. Hiermee los je het virus op en spoel je het gelijk van je handen. Bij desinfectiemiddel spoel je niks weg en blijft dit dus op je handen.

Wil je het helemaal goed doen, dan kies je natuurlijk voor een plastic vrije oplossing: het ouderwetse zeepblok. Een zeepblok is niet minder hygiënisch dan een zeepdispenser, zolang de zeep tussendoor de tijd geeft om goed te drogen, bijvoorbeeld op een plasticvrije zeephouder van bamboe. Bamboe heeft van nature antibacteriële werking, dus ideaal voor het bewaren en drogen van je zeep in de keuken en badkamer.

 

Verzorg je handen goed

Van al het wassen worden je handen waarschijnlijk wat droger dan normaal. Dit is volkomen logisch; je huid is niet ingesteld op het vaak wassen van je handen en heeft dus tijd nodig om het huidvet sneller aan te maken dan normaal. Een droge huid gaat eerder stuk, waardoor je het bacteriën en virussen makkelijker maakt om jou ziek te maken. Een tip die ik je hierbij wil geven is om voldoende water te drinken. Hierdoor wordt je huid extra goed gehydrateerd en dit zorgt ervoor dat je huid niet snel uitdroogt.

Op dit moment hebben we vanwege de Covid-19 pandemie een actie. Normaal doen we dit niet, maar nu kun je bij ons speciale zeepjes kopen. Koop een ”Corona Hulp Zeepje” voor jezelf of voor die lieve buurvrouw of vriendin die het wat minder heeft. Ook in tijden van crisis kunnen we samen gaan voor plastic vrij! Combineer het zeepje met een van onze bamboe zeephouders en je hebt een super leuk cadeautje voor jezelf of een ander.

Lees meer blogs

Chat met Kelly
1
Hallo 👋🏼
Mocht je vragen hebben, start dan eenvoudig een whatsapp gesprek met me 🌱