Betaal via Ideal, Paypal of Bancontact

Gratis Verzending In NL Boven 250,-

5 tips voor een gezonde huid in de winter

Tips voor een gezonde huid in de winter.

Buiten is het koud, binnen staat de kachel aan en de lucht in huis is daardoor droger. Onze huid lijdt eronder en wordt droog. Onzer natuurlijke talgproductie kan er maar moeilijk tegen op. De huid kan gaan jeuken, trekken of zelfs schilferig worden. Het is dus belangrijk om je huid wat extra liefde te geven in de winter.

  • Heet water

Voor een gezonde huid moet je niet al te heet douchen en ook geen heet bad nemen. Hoe verleidelijk het ook is als je het koud hebt, water en zeker heet water droogt je huid uit. Dus douche niet te lang en niet te heet. Houdt de thermostaat op 38 graden.

  • Drinken

De huid is ons grootste orgaan. Om die te hydrateren is het belangrijk dat je voldoende water drinkt. En dan bedoelen we ook echt water. Warme dranken hebben natuurlijk onze voorkeur als het koud is, maar aan puur water heeft ons lichaam nog altijd het meeste.

  • Beweging

Misschien niet helemaal voor de hand liggend, maar beweging is ook in de winter belangrijk voor een gezonde huid. Het helpt de bloedsomloop en die vervoerd allerlei goede stoffen naar onder andere je huid en voert slechte stoffen af. Dus sjaal om, muts op en lekker gaan wandelen, fietsen of schaatsen als het weer het toe staat.

  • Smeren

Smeer in ieder geval ‘s morgens en ‘s avonds een gezichtscreme voor je gezicht. Die komt het meest in aanraking met de gure wind. Daarnaast is het verstandig om na het douchen je goed in te smeren met een verzorgende bodylotion of bodybutter.
Kies hierbij voor een variant zonder minerale oliën of petroliumgelly. Deze worden van aardolie gemaakt (net als plastic) en sluiten de huid af in plaats van hem te verzorgen.

Je lippen zijn extra gevoelig voor kou en droge lucht, omdat ze minder talgklieren bevatten dan de rest van je huid. Smeer ze in met een vette lipbalsem voordat je naar buiten gaat om ze te beschermen. Kies ook nu liever niet voor een lipbalsem op basis van minerale oliën. 

  • Luchten

Door de verwarming wordt de lucht droog in huis en dat is niet goed voor onze huid en veroorzaakt ook staticiteit. Zorg ervoor dat er altijd verse lucht je huis in kan en oude eruit kan voor een goede en gezonde huid. Zorg ook voor voldoende luchtvochtigheid. Planten kunnen je helpen om een goede luchtvochtigheid in huis te behouden, maar een luchtbevochtiger is ook een optie.

Met deze tips kom jij de winter wel door. Stay warm and stay hydrated!

Gezonde huid

Lees meer blogs

Chat met Kelly
1
Hallo 👋🏼
Mocht je vragen hebben, start dan eenvoudig een whatsapp gesprek met me 🌱