Betaal via Ideal, Paypal of Bancontact

Gratis Verzending In NL Boven 250,-

Test

Waarom Wattenstaafjes Bamboe

Wil je eenvoudig en makkelijk duurzaam bezig zijn? Kies dan voor wattenstaafjes van bamboe. De meeste wattenstaafjes bevatten namelijk nog altijd een plastic staafje. Moeilijk afbreekbaar als ze zijn, belanden ze in veel gevallen in de welbekende plastic soep. De plastic wattenstaafjes behoren tot de meest gevonden afval op kusten. Deze milieu verstoorders staan zelf op nummer 6 van meeste gevonden strandafval ter wereld.  

Maak daarom de overstap naar duurzame wattenstaafjes. Hiermee maak jij op een makkelijke manier het verschil en draag jij bij aan het verbeteren van jouw leefomgeving.

Je kunt de wattenstaafjes bamboe voor van alles gebruiken, je oren schoon te maken, make-up bij te werken, voor creatieve uitspattingen of om dingen schoon te maken. De bamboe wattenstaafjes zijn een stuk vriendelijker voor mens, dier en milieu. Daarnaast zijn ze steviger dan plastic of papieren wattenstaafjes. Kies daarom voor bamboe producten die duurzaam zijn.

Wattenstaafjes vervangen door bamboe varianten behoren tot het laaghangende fruit in de transitie naar een plastic-vrijere leefomgeving.

Bamboe, een duurzame grondstof

Bamboe is een duurzame grondstof. Het is een plant met de bijzondere eigenschap zeer snel te groeien en bovendien is het ontzettend sterk. Bamboe is daardoor voor ontzettend veel verschillende dingen te gebruiken. Een echte multitasker. Vandaar dat er veel bamboe spullen zijn. Bamboe groeit gemiddeld (afhankelijk van de soort) vijf tot tien centimeter per dag. Er zijn zelfs soorten die een meter per dag kunnen halen. Doordat bamboe zo snel groeit, is het ideaal om producten te maken voor onze economie die steeds meer en meer vraagt krijg van een sterk toenemende wereldbevolking. Het groeit sneller dan hout en de kap van bamboe heeft veel minder impact dan bij hout. Vrijwel alles wat je met hout kan, kan je ook met bamboe.

Daarnaast is bamboe een echte superheld, waarom:

  • Bamboe filtert CO2 uit de lucht;
  • Bamboe kan per hectare tot wel 200 ton CO2 uit de lucht filteren op jaarbasis. 
  • Bamboe geeft meer zuurstof af dan bijvoorbeeld hardhoutbomen.

En deze superheld doet het ook geweldig in de badkamer. Het is antibacterieel en weert schimmels, waardoor het ideaal is voor vochtige ruimtes. Ideaal dus om bijvoorbeeld een zeepbakje van te maken.
Je kunt wel stellen dat wij trots zijn op onze bamboe wattenstaafjes, zeker in combinatie met onze wattenstaafjeshouder van natuurlijk bamboe. Heb jij ze al geprobeerd?

Stap nu over

Wij kunnen in elk geval geen reden bedenken waarom je niet zou over moeten stappen op duurzame bamboe wattenstaafjes. Het maakt me eerlijk gezegd niet uit of je die van ons helemaal top vind, of dat je liever eentje kiest van andere aanbieders, zolang je maar ver weg blijft van de plastic wattenstaafjes.

Samen maken we stapje voor stapje jouw badkamer vrij van plastic. Doe jij mee?

wattenstaafjes bamboe

Chat met Kelly
1
Hallo 👋🏼
Mocht je vragen hebben, start dan eenvoudig een whatsapp gesprek met me 🌱