Betaal via Ideal, Paypal of Bancontact

Gratis Verzending In NL Boven 250,-

Loofah producten

Loofah producten koop je bij Loofy's

Loofah is een vrucht van een plant die veelal wordt gebruikt als lichaamsscrub. De kruidige eenjarige plant, waaraan deze loofahs hangen, brengt grote opvallende vruchten met zich mee. Deze vruchten lijken op courgette en komkommers, de vruchten kunnen tot wel 50 cm lang worden, met een doorsnede van 20 cm!

loofah in de lengte
De loofah vrucht kan tot wel 50 cm lang en 10 cm doorsnede worden.

Wanneer de loofah vrucht nog jong en zacht is, kan je het eten als komkommer of koken en als groente verwerken. Een grote rijpe loofah smaakt bitter en wordt om die reden niet vaak gegeten. Daarom wordt in veel gevallen de loofah gedroogd, waarna die los komt van z’n schil. Vervolgens kan je ‘m voor vele toepassingen gebruiken, zoals:

  • Scrubspons, zoals met onze Loofah spons;
  • Schoenzolen;
  • Schilderijlijsten;
  • Massagehandschoenen.

De oorsprong van de loofah

Oorspronkelijk komt de loofah uit tropische gebieden in India, maar inmiddels kent de loofah een flink verspreidingsgebied. De plant groeit goed in een warm en vochtig klimaat en bij een gezonde ontwikkeling krijgt de plant grote gele bloemen.

Loofah gele bloemen
De loofah krijgt grote gele bloemen.

Hoe gebruik je een loofah?

De loofah is erg geschikt als scrubspons. De scrub werkt het beste wanneer je de spons eerst in warm water legt. Na een minuutje wordt de scrub al wat zachter en kan je het gebruiken als lichaamsscrub. Als je wilt kan je er een natuurlijke zeep bij gebruiken met onze body bars 😉

Nadat de loofah goed nat is, kan je met zachte en rustige bewegingen je lichaam wassen. Na gebruik spoel je de loofah goed uit en laat je het drogen op een geschikte plek in je badkamer. Eventueel leg je hem op een zeephouder zodat de spons ook van de onderkant goed droog wordt.

loofah producten gebruiken
Loofah in combinatie met natuurlijke zeep gebruiken.

Tips bij het gebruik van Loofah

  1. Leg de loofah een half uur voor je gaat douchen in een bakje water;
  2. Gebruik de loofah wanneer je bruin wilt worden;
  3. Gebruik de loofah als zeephouder voor je shampoobars.

Nog meer voordelen van de loofah

De loofah heeft een aantal ongekende voordelen. Dit heeft te maken met de vezelige netweefsel waardoor de vrucht enorm goed te gebruiken is als scrub. Met deze natuurlijke manier van scrubben, verwijdert het eenvoudige dode huidcellen en bevordert het de doorbloeding. Het resultaat is een zachte en glanzende huid die in de zomer ook nog eens egaler bruin wordt.

De loofah is 100% plantaardig en daarmee dus super natuurlijk! Er is namelijk geen enkele bewerking nodig om de spons te maken. Hierdoor is de scrub 100% composteerbaar en kan je hem na een tijd gewoon bij het compost doen.

Het laatste voordeel is dat je zelf eenvoudig kan zien wanneer hij ‘opgebruikt’ is. Dat is afhankelijk van hoe vaak je ‘m gebruikt en hoe je hem laat drogen. Op een gegeven moment wordt de scrub minder groot, ietwat dunner en verliest ‘ie de stevigheid. Op dat moment is het tijd om ‘m bij het compost te gooien!

Loofah en een body bar in een?

De perfecte combinatie met de loofah scrub is het gebruik van natuurlijke zeep. Hier op kantoor houden we nu eenmaal ongeLOOFYlijk van eenvoud en daarom hebben wij onze speciale Body Scrub Care in het leven geroepen. In deze bodyzepen zit een loofah scrub verwerkt. Zo heb je een scrub en zeep in 1! Superhandig te gebruiken en daarbij heb je maar 1 product nodig om je hele lichaam te verzorgen. We hebben ze in twee verschillende geuren: de Mixed Pleasure is een combinatie van een frisse botanische geur met zachte jasmijn. Waarbij de Red Desire de naam het al verraadt: een zoet verlangen. Heb je de geur eenmaal geroken? Dan heb je kans dat je gelijk niks anders meer wilt (beloofd!).

Ohja, en omdat er een loofah in de zeep zit, kan je hem ook nog eens super hand-ig (haha) vasthouden!

Loofah kort samengevat

De loofah scrub is een 100% natuurlijke scrub waarbij je dode huidcellen verwijdert, wat tegelijkertijd een boost geeft aan de doorbloeding in je lichaam. Daarbij is het goed voor onze planeet!

Loofah in combinatie met natuurlijke zeep
De combinatie van de loofah met natuurlijke zeep.
Chat met Nina
1
Hallo 👋🏼
Mocht je vragen hebben, start dan eenvoudig een whatsapp gesprek met me 🌱