Betaal via Ideal, Paypal of Bancontact

Gratis Verzending In NL Boven 250,-

Dubbele Pret

'wat als het wél lukt'

Kleine dingen vervangen door plasticvrije producten kunnen levens veranderen. Tandenborstels en wattenstaafjes zijn producten die decennia lang van plastic zijn geproduceerd. Deze bamboe varianten kunnen ogen openen en vele levens redden. 

plasticvrij
%
vissen blij
+
gingen je voor

Geef cadeautjes waar jij achter staat.

Geef bewust

Voor wie écht verandering wil. Geef een geschenkset waar jezelf echt achter staat. Met dit geschenkset steel jij de show op een zakelijk event, een afscheidsborrel of op een verjaardag . 

Over geschenkset DUBBELE PRET

Er zwerven miljoenen tandenborstels en wattenstaafjes in de oceanen. Deze producten richten veel schade aan de natuur. Levende organisme zien deze producten als voedsel waardoor ze geen voedzame waarden binnenkrijgen, met alle gevolgen van dien. 

Veel levende organisme zoals plankton eten veel nano- en microplastics met als gevolg dat ze misvormde nakomelingen krijgen of zelfs sterven. Plankton staat aan het begin van de voedselketen, ook van de voedselketen van de mens. 

Loofy’s streeft naar een plasticvrije badkamer door producten aan te bieden die 100% plasticvrij zijn, óók qua verpakking. 

Specificaties

Inhoud: 100 stuks wattenstaafjes van bamboe, wattenstaafjeshouder van bamboe, 2x tandenborstel van bamboe, 2x tandenborstelhouder van bamboe. 
Verpakking op maat: Deze set kan qua verpakking worden aangepast zodat het past bij jouw moment. 

Extra informatie

De tandenborstels van Loofy’s zijn gemaakt van bamboe. Dit bamboe kan worden opgenomen worden in de biologische kringloop. Dit kan bijvoorbeeld door het handvat te laten composteren, waardoor de bamboevezels worden omgezet in compost.

Wattenstaafjes van plastic zijn één van de producten die vanaf 2021 verboden zullen worden. Vaak belanden de wattenstaafjes in de zee, dit komt doordat veel mensen ze doorspoelen in het toilet. Hierdoor worden de staafjes niet op de juiste wijze opgeruimd. Dieren die in de zee leven kunnen deze wattenstaafjes aanzien voor voedsel. Dit plastic voedsel heeft geen voeding waardoor het niet zal verteren en in de maag zal blijven zitten. Hierdoor is er minder ruimte over voor voedsel waar de dieren wél van kunnen leven. 

Kwaliteit

De kwaliteit van de tandenborstel is vergelijkbaar aan de plastic varianten. De tandenborstel gaat net zo lang mee en is net zo stevig in gebruik. Wij zijn er zelf van overtuigd dat de tandenborstel van bamboe beter voor je is. Wanneer er microdeeltjes (door gebruik) afbrokkelen in je mond, zijn bamboe vezels vele malen beter voor je dan de micro-plastics.

De wattenstaafjes zijn door het bamboe minder buigzaam dan wattenstaafjes die gemaakt zijn van plastic. Een groot voordeel van bamboe is dat het van nature antibacteriële eigenschappen en een zelfreinigend vermogen heeft. Door het zelfreinigende vermogen zijn de wattenstaafjes super hygiënisch.

Milieu informatie

Na verluidt slingeren er in de oceaan ongeveer 1 miljard plastic tandenborstels. Deze belanden (soms na lange omwegen) in de oceaan omdat veel mensen tandenborstels laten ‘rondslingeren’. Ze worden argeloos over de schouder gegooid of ze worden letterlijk in de oceaan gedumpt. 

Wattenstaafjes zijn een goed voorbeeld van een product dat één op één vervangen kan worden voor een duurzamere variant. Het wattenstaafje kan op dezelfde manier gebruikt worden als de plastic variant waardoor het makkelijk in gebruik is.

Dat klinkt in onze oren nou niet bepaald als een feestje en daarom vinden wij dat het anders kan en anders moet!

Snelle en persoonlijke levering!
Anne- Marie
Chat met Kelly
1
Hallo 👋🏼
Mocht je vragen hebben, start dan eenvoudig een whatsapp gesprek met me 🌱